BMW Çin'de üçüncü fabrikasını açtı

BMW Çin'de üçüncü fabrikasını açtı

access_time23 Haziran 2022 13:44
BMW Grubu tarafından dün Çin’in Shenyang kentinde inşa edilen Lida fabrikası resmi olarak açıldı. Proje, 15 milyar RMB’ye (2,24 milyar ABD Doları) ulaştı ve bu BMW’nin şimdiye kadar Çin pazarındaki en büyük yatırımı oldu.

BMW, Lida fabrikasının açılmasının grubun elektrifikasyon dönüşümünün hızlandırılması için önemli bir adım olduğunu kaydetti. BMW’nin ilk saf elektrikli orta boy spor sedanı olan yeni BMW i3 Shenyang’da fabrikada üretime başlandı.

Nihon Keizai Shimbun’da yer alan habere göre, BMW, yeni fabrikayı tamamen elektrikli araçlar için temel bir üretim üssü haline getirecek ve Çin pazarından pay almaya çalışacak. Ancak Tesla ve yerli markalar yaygın olduğu için BMW’nin rakipleri az değil. BMW’nin Çin’deki elektrikli araç satışlarını ne ölçüde genişleteceği bir soru işareti.

BMW’nin Çin’deki mevcut üretim üsleri Shenyang kentinde bulunuyor. Lida fabrikasının adı, bulunduğu Lida köyünden kaynaklanıyor. 2004’te üretime başlayan Dadong fabrikası, 2012 yılında üretime giren Tiexi fabrikası ve 2017 yılında üretime başlayan araç aküsü fabrikası da sayılırsa Lida fabrikası BMW’nin Çin’deki dördüncü fabrikası oldu. BMW, Lida fabrikasının üretim kapasitesinin artışıyla birlikte Shenyang üslerinin üretim kapasitesinin yılda 830 bin araca çıkacağını bildirdi.

Dün düzenlenen çevrimiçi açılış töreninde, BMW Grubu'nun Çin Bölge Başkanı ve CEO'su Jochen Goller, Çin pazarında elektrifikasyon dönüşümünün hızlandırılmasında yeni fabrikanın önemli bir rol oynayacağını ifade etti. Jochen Goller, yeni fabrikanın üretim kapasitesinin yüzde yüz tamamen elektrikli araçlar için kullanılacağını dile getirdi.

BMW 7 serisi tamamen elektrikli olacak

 

Toyota üretim durdurma süresini uzattı

 

Volkswagen çalışma saatlerini ve ücretleri azaltacak

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

Tesla hisseleri uçuşa geçti

Tesla hisseleri uçuşa geçti

access_time24 Nisan 2024 12:46

Küresel çapta satışlardaki düşüşün ardından yeni modeller tanıtacağını açıklayan ABD'li elektrikli araba üreticisi Tesla'nın hisse değerleri, yeniden yükselişe...

 İşte martta en çok satılan otomobil markaları

İşte martta en çok satılan otomobil markaları

access_time24 Nisan 2024 11:33

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu

YORUM YAP

YORUMLAR (0)