Çin ile ABD'nin fuar savaşı kızıştı

Çin ile ABD'nin fuar savaşı kızıştı

access_time25 Kasım 2019 09:59
ABD ve Çin arasında patlak veren otomobil fuarı rekabeti Los Angeles ve Guangzhou’da düzenlenen fuarlarda devam ediyor.

ABD ile Çin arasında ticari, ekonomik, askeri ve politik alanda yaşanan rekabete son olarak fuar rekabeti de eklenmişti. 2019 Nisan'ında birbirinden 12 bin kilometre uzaklıktaki Şangay ve New York'ta düzenlenen otomobil fuarları, her iki ülke arasındaki rekabeti ateşlemişti.
Fuar rekabeti geçtiğimiz günlerde kapılarını açan Los Angeles ve Guangzhou otomobil fuarlarında kaldığı yerden devam ediyor. Dünyanın en büyük iki otomotiv pazarından daha fazla pay almak isteyen markalar, her iki fuara da büyük ilgi gösterdi. Yeni modellerini ve teknolojilerini sergiledi.

'HİBRİT KRALI'NIN İLK ELEKTRİKLİ OTOSU
Lexus, ilk yüzde 100 elektrikli modeli UX 300e'nin örtüsünü Guangzhou'da kaldırdı. Avrupa ve Çin pazarında 2020'de satışa sunulacak UX 300e, gelişmiş bağlantı teknolojileriyle birlikte aracın şarj durumu, menzil bilgileri gibi özelliklere akıllı telefondan ulaşım imkânı da sağlıyor.

TÜRKİYE'DE DE SATIŞA SUNULACAK
BMW, başta Türkiye olmak üzere pek çok ülkede önemli satış rakamlarına ulaşması beklenen BMW 2 serisi Gran Coupe, BMW M2 CS ve BMW M8 Gran Coupe modellerini sergiledi. Ayrıca BMW Grubu bünyesindeki MINI de ilk global elektrikli modeli MINI Electric'i Amerikan pazarıyla buluşturdu.

GELECEK VİZYONUNU SERGİLEDİ
KIA Motors hem Los Angeles hem de Guangzhou'da düzenlenen otomobil fuarına katılarak, yeni modellerini sergiledi. Los Angeles'da yenilenen Niro hibrit modelini tanıttı. Güney Koreli marka Guangzhou'da ise yeni KX3 SUV modelinin tanıtımını yaptı. Ancak Kia'nın fuarda en çok dikkat çeken modeli Futuron adındaki SUV konsepti oldu.

İKİ FUARA KATILARAK ŞOV YAPTI
Hyundai, Çin ve Amerika'da tanıttığı yeni modelleriyle dikkat çekti. Markanın Los Angeles'da tanıttığı Vision T Concept, gelecekteki SUV modellerin tasarımı hakkında ipucu verirken Guangzhou'da sergilediği Lafesta modeli ise sportif sedanlara bakış açısını yansıtıyor.

590 KİLOMETRE MENZİLİ VAR
Volkswagen, ID. model ailesinin en son üyesi ID. Space Vizzion'un dünya prömiyerini Los Angeles fuarı öncesinde gerçekleştirdi. ID. Space Vizzion, 590 kilometreye kadar sürüş menzili sağlıyor. 0'dan 100 km/s hıza 5,4 saniyede ulaşabiliyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)