Çin’de elektrikli araç pazarı büyümeye devam ediyor

Çin’de elektrikli araç pazarı büyümeye devam ediyor

access_time30 Nisan 2019 08:26
Çin'de elektrikli otomobil piyasasında büyük büyüme ve kârlılık yaşanıyor.

ABD'li yatırımcı Warren Buffett tarafından desteklenen Çinli elektrikli araç üreticisi BYD yetkililerince geçtiğimiz pazar günü yapılan açıklamada, şirketçe üretilen yeni model elektrikli araçlara olan güçlü talebe bağlı olarak ilk çeyrek net karlarında geçen yıla oranla % 632'lik bir artış gerçekleştirdikleri öğrenildi.

Ticaret Bakanlığı 'Blog'unda yer alan habere göre, Şenzen merkezli olan ve Daimler AG ile de ortak girişimi bulunan BYD şirketinin yetkilileri geçen ay yaptıkları tahminde ilk çeyrek için %800 oranında bir kar artışı beklediklerini ifade etmişlerdi.

Geçen yıl ilk çeyrek sonunda teşviklerde kısıtlamaya gidilmesinin de etkisiyle 749,73 milyon yuan (111,4 milyon dolar) olan şirket karı, bu yılın aynı döneminde 102,4 milyon yuan olarak gerçekleşti.
Geçen yıl ikinci çeyrek sonunda 479,1 milyon yuan olan net karın şirket yetkililerinin tahminine göre bu yılın aynı döneminde 1,45 ila

1,65 milyar yuana yükselmesi bekleniyor.

Şirket yetkilileri elektrikli araç satışlarının ikinci çeyrek boyunca da iyi gitmesini ve buna bağlı olarak şirket gelirlerinin artmaya devam etmesini beklediklerini, ayrıca piyasaya sürecekleri yeni modellerin mevcut talebi daha da güçlendirmesini beklediklerini söylediler.

Çin’de elektrikli araç pazarı büyümeye devam etmekle birlikte, rekabet şartlarının kıyasıya olması ve kalite standartlarını yükseltmek için, devlet teşviklerinin her geçen gün daha seçici kriterlerle dağıtılması gibi nedenlerden dolayı şirketlerin karları aynı oranda artış gösteremiyor.
BYD’nin elektrikli araç satışları ilk çeyrekte geçen yıla kıyasla %5,2 artış göstererek 117.578 adet olarak gerçekleşti. Yılsonuna kadar ise toplam 650.000 adet araç satılması hedefleniyor.

Öte yandan Çin Otomobil Üreticileri Derneği tarafından yayınlanan resmi verilerde 2018 yılında Çin’de elektrikli araç satışlarının %61,7 artış gösterdiği ve toplam 1,3 milyon adet elektrikli araç satıldığı açıklandı. 2019 yılsonu itibarıyla bu rakamın 1,6 milyon adede ulaşacağı tahmin ediliyor.

Çin’de geçtiğimiz ay yapılan yeni bir düzenleme ile elektrikli araç üretiminde teşvik almaya hak kazanmak için gereken standartlar yükseltilmiş ve kullandırılması planlanan teşviklerin toplamında da indirime gidilmişti.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)