Çin’de fahiş fiyatla çip satan şirketlere ceza

Çin’de fahiş fiyatla çip satan şirketlere ceza

access_time13 Eylül 2021 14:37
Çin’de fahiş fiyatla çip satan şirketlere, 387 bin dolar ceza kesildi

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre Çin Devlet Piyasa Düzenleme İdaresi, üç otomobil çipi satıcısına, fahiş fiyat uygulamaları nedeniyle toplam 2,5 milyon yuan (yaklaşık 387 bin dolar) para cezası verdi. İkisi Shanghai, biri de Shenzhen merkezli olan üç şirketin piyasadaki tedarik sorununu fırsat bilerek fahiş fiyatla otomotiv çipi sattığı ortaya çıktı. Düzenleyici kurumun yaptığı araştırmaya göre, bazı şirketler çipleri, satın alma fiyatının 40 katına kadar sattıkları saptandı. Rekabet koşullarını oluşturmak, fırsatçılığı önlemek isteyen yönetim piyasada otomobil çipi satıcılarının fiyat artırma oranı, normal olarak yüzde 7 ila 10 arasında olmasına dikkat ediyor.

Otomotiv çipleri, otomotiv sektöründeki en önemli parçalardan biri. Yılın ilk yarısında yaşanan küresel çip tedariği krizi, iç piyasada da arz talep dengesizliğine yol açtı. Devlet Piyasa Düzenleme İdaresi ağustos ayında, piyasadaki fiyat şişirme gibi sorunlara çözüm bulmak amacıyla otomobil çipi satıcılarına yönelik fahiş fiyat uygulaması şüphesiyle soruşturma başlatmıştı. Adil, yasal, gerçek ve güvenilir olma gibi fiyatlandırma ilkelerine uymaları istenen şirketlerin, makul fiyatlar belirlemeleri gerekiyor. İşletmelerin fiyat politikaları, piyasa düzenleyicisi kurumlar tarafından takip ediliyor.

Çin'den çip krizini bitirmek için 8,87 milyar dolarlıklık yatırım

 

Çip krizi devam ediyor! Korkutan uyarı!

 

Otomotivde ÖTV, çip krizi ve istihdam öne çıkıyor

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)