Çin'in yeni elektrikli otomobili Nio satışa sunulacak

Çin'in yeni elektrikli otomobili Nio satışa sunulacak

access_time07 Mayıs 2021 10:31
Çinli elektrikli otomobil üreticisi Nio, Avrupa piyasasına giriyor. Çinli elektrikli  araç üreticisi Nio, 2022 yılından itibaren Almanya'da da boy  göstererek Mercedes Benz, BMW ve Audi gibi markalarla rekabete  girişecek.
Nio'nun kurucusu William Li, Der Spiegel dergisine verdiği  röportajda gelecek yıldan itibaren Almanya'da araç ve hizmetlerini  sunmaya başlayacaklarını umduğunu açıkladı. Nio, ilk Avrupa ülkesi  olarak bu yıl Norveç'te satışlarına başladı. William Li'ye göre Nio türünden markalara yönelen talebin yüzde 85  kadarı Çin, ABD ve Avrupa'dan geliyor. Shanghai'de yerleşik Nio  firmasının satış sayıları şimdilik rakiplerinin gerisinde ancak şirket  bu yılın ilk yarısında dünya çapında ancak 42 bin kadar araç teslimatı  yapmayı planlıyor.

2014'te kurulan otomobil üreticisi, şimdiye değin piyasaya elektrikle  işleyen araçlardan sadece SUV ve Crossover modelleri sundu. Ancak 2022  yılının ilk çeyreğinde beş metre boyunda lüks bir limuzin piyasaya  sürülecek. Bu yılın başında sergilenmiş olan dört kapılı ET7 de, 150  kilovat saatlik katı madde aküsüyle donanmış olacak ve böylece bin  kilometreden fazla bir özerkliğe sahip olacak. 

Nio'nun bir özelliği de, alıcının bu e-otomobili aküsüz/pilsiz olarak  satın alabilmesi. Böylece arabayı edinen, herhangi bir akü  kiralayabilecek ve onu bir başkasıyla değiştirebilecek. Bu amaçla Nio Çin'de, sayısı bu arada 200'ü aşmış olan otomatik değiştirme  istasyonlarıyla görüşmelerini sürdürüyor. Bu istasyonlarda bir robot,  birkaç dakika içinde boş aküyü alıp onun yerine bir yenisini monte  edebiliyor. Bu durum, özellikle uzun yolculuklarda rahatlatıcı bir  faktör olarak göze çarpıyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Maserati yeni pist otomobili Project24'ü tanıttı

Maserati yeni pist otomobili Project24'ü tanıttı

access_time31 Temmuz 2022 11:11

Maserati, yepyeni ve sadece pist kullanımı için geliştirdiği süper spor otomobil projesi "Project24"ü tanıttı.

Skoda'nın yeni gözbebeği Fabia RS Rally2 tanıtıldı!

Skoda'nın yeni gözbebeği Fabia RS Rally2 tanıtıldı!

access_time19 Haziran 2022 17:35

Skoda ralli aracının yeni neslini tanıttı. Dördüncü nesil FABIA üzerine yorumlanan araç, RS mahlasıyla FABIA RS Rally2 adını aldı.

Honda 'dan Japonya'da bir ilk

Honda 'dan Japonya'da bir ilk

access_time22 Eylül 2021 08:20

Honda Motor'un Japonya içinde çevrim araç satışı yapacağı, bu satış şeklinin Japonya'da bir ilk olacağı bildirildi.

Yeni Micra Türkiye yollarında

Yeni Micra Türkiye yollarında

access_time13 Kasım 2019 07:42

NISSAN, yeni Micra’nın Bodrum’daki Türkiye lansmanıyla araç sahiplerine daha sportif, daha atletik, daha premium ve daha konforlu bir araç deneyimi yaşatmayı hedefliyor.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)