Çip krizi Ford'u vurdu!

Çip krizi Ford'u vurdu!

access_time22 Mart 2022 08:39
ABD'li Ford Motor Co, Avrupa'daki araç üretiminin ve siparişlerinin, Ukrayna'daki çatışmanın yanı sıra küresel yarı iletken kıtlığından etkilendiğini açıkladı.

ABD'li otomobil üreticisi, çoğunlukla küresel çip sıkıntısı nedeniyle Saarlouis ve Köln'deki Alman tesislerini kapatacağını bildirdi. Bu aynı zamanda İspanya'nın Valencia kentinde üretilen S-Max ve Galaxy araçları için yeni sipariş almayı durdurmasına da neden oldu. Ford, her iki ürün için de Eylül'ün ötesine geçen siparişleri olduğunu ve mevcut siparişlerin karşılanacağını belirtti.

Ford, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin de Ford'un Tourneo Connect aracını üreten Polonya'daki bir Volkswagen fabrikasında parça sıkıntısına neden olduğunu ve bunun da üretimin geçici olarak durdurulmasına yol açtığını kaydetti.

Ford yaptığı açıklamada, "VW'deki ortaklarımızla birlikte durumu günlük olarak izlemeye devam ediyoruz ve daha sonraki bir tarihte bu konuda söyleyecek daha çok şeyimiz olacak." açıklamasını yaptı.

Otomotivde yeni kriz kapıda

 

Avrupa'da binek araç satışlarında düşüş

 

S&P Global Mobility, küresel araç üretim beklentisini düşürdü

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

access_time18 Nisan 2024 13:51

TOGG'un CEO'su Karakaş, yerli elektrikli otomobile ilişkin, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet...

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

access_time18 Nisan 2024 09:56

Dünyaca ünlü birçok otomobil firmasının satışları, elektrikli araçlara yönelik zayıf talep nedeniyle mart ayında düşüş yaşadı.

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

access_time17 Nisan 2024 16:29

Piyasa değerinde sert düşüşler yaşanan Tesla'nın CEO'su Elon Musk, dünyanın en büyük üçüncü pazarı olan Hindistan'da 2 milyar doları aşan bir yatırım çalışması...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)