Çip krizi! 'İkinci el araçta fiyatlar yükselebilir'

Çip krizi! 'İkinci el araçta fiyatlar yükselebilir'

access_time11 Mart 2021 08:25
Son aylarda yaşanan çip krizi sebebiyle otomotiv sektöründe fabrikalar, taleplere yetişemeyip üretimlerini durdurmak zorunda kalıyor. İkinci ele dikkat çeken sektör temsilcileri ise, fiyatlarda artış olabileceğini aktardı.

ABD Başkanı Joe Biden da bu sorunu aşmak için 37 milyar dolarlık paket hazırlandığını duyurmuştu. Türkiye'de ise çip tedarikindeki sıkıntılar nedeniyle Oyak Renault, üretime ara vereceğini açıkladı.

"İKİNCİ EL ARAÇLARDA FİYAT ARTIŞI YAŞAYABİLİRİZ"

Sözcü'den Taylan Büyükşahin'in haberine göre; Küresel olarak otomotiv üreticilerinin etkilendiği çip krizinin çeşitli sonuçları olacağını ifade eden Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, “Çip krizinin büyümesi sıfır araç tedarikinde problemler yaratırsa 2020 yılında olduğu gibi ikinci el araçlarda fiyat artışları yaşayabiliriz” dedi.

ÇİP SIKINTISI NEDENİYLE ÖNDE GELEN OTOMOTİV ÜRETİCİLERİ ÜRETİME ARA VERİYOR

Küresel ölçekte yaşanan çip sıkıntısı nedeniyle, Türkiye'nin önde gelen otomotiv üreticilerinden Oyak Renault, üretime ara vereceğini duyurdu. Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun, küresel kaynaklı elektronik bileşen tedarik sıkıntısı nedeniyle 15-22 Mart tarihleri arasında üretime ara vereceklerini söyledi. Dünya genelinde Ford, Nissan, Fiat, Volkswagen ve Toyota gibi büyük üreticiler de üretimlerine ara verdiklerini açıkladı.

Oyak Renault’ta çip krizi molası!

 

Almanya'dan Tayvan'a çip mektubu

 

İkinci el araçlarda fiyatlar indi! Son durum...

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)