Çip krizi ne zaman biter? Tarih verdi!

Çip krizi ne zaman biter? Tarih verdi!

access_time26 Nisan 2021 15:57
Küresel düzeyde etkili olan çip kıtlığının kısa vadede altı ay süreceğini belirten Cisco Systems CEO'su Chuck Robbins, üretici şirketlerin de kapasite artış çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Başta otomotiv sektörü olmak üzere birçok sektörü durma noktasına getiren çip krizi hakkında, ABD merkezli çok uluslu ağ teknolojileri şirketi Cisco Systems CEO'su Chuck Robbins çarpıcı açıklama yaparak, krizin 6 ay sürebileceğini belirtti.

"DURUM GİDEREK DAHA KÖTÜLEŞİYOR"

BBC'nin sorularını yanıtlayan Robbins, giderek büyüyen çip kıtlığına ilişkin olarak, korona virüs pandemisinin ortaya çıkışıyla birlikte, çip kullanıcılarının genel bir daralma yaşanacağının öngörüldüğünü, kendileri gibi birçok çip kullanıcısı şirketin de projeksiyonlarını bu temelde yaptıkları için, çip üreticilerinin de üretimlerini düşürdüklerini vurgulardı ve düşüş öngörülerine karşın talebin yükseldiğini söyledi.

Robbins ayrıca, yarı iletken müşterileri aşırı yüksek talep nedeniyle çoklu sipariş vermekten korktukları için durumun kötüleştiğine ilişkin endişelerini de ekledi.

Volkswagen'dan küresel çip krizi uyarısı

 

Çip krizi bir markaya daha sıçradı: İki ülkede üretimini düşürecek

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)