Cook'tan 'otomotivde devrim' sinyali

Cook'tan 'otomotivde devrim' sinyali

access_time20 Ekim 2015 16:06
Apple CEO’su Cook’a göre otomotiv endüstrisi teknoloji kaynaklı büyük devrimin eşiğinde
Apple CEO’su Tim Cook, küresel otomotiv endüstrisinin teknoloji kaynaklı büyük bir devrimin eşiğinde olduğunu söyledi. Güney Kaliforniya’da düzenlenen teknoloji konferansına katılan Cook,  “Görünen o ki bu sektörde (otomotiv) devasa değişim olacak. Bence endüstri devasa değişim için bir kırılma noktasında, değişim evrim yasalarına göre olmayacak” dedi.

Appel’ın kendi arabasını yapma girişimleri başlattığı biliniyor ve hem teknoloji hem de otomotiv sektöründe bu konu gündemden düşmüyor. Ancak 55 bin dolardan 200 bin adet üretileceği bile konuşulan Apple’ın elektrikli arabası için Cook’un sorulara yanıt vermemesi dikkat çekici. Financial Times’ın haberine göre Tim Cook sadece yazılımı öne çıkarıyor:  “Yazılımın geleceğin arabasındaki önemi giderek artacak. Otonom sürüş (sürücüsüz araba)  gelecekte çok ama çok önemli olacak.”

Yazılımın araç kontrolünde ve ara yüz olarak öneminin artması Tesla gibi elektrikli araç şirketlerinin sektörde önemli bir yer edinmesinin yolunu açtı.
Appel’ın arabası ile kıyaslanan Tesla Motors, geçtiğimiz ay S Model’i için yazılım güncellemesi çıkardı. Güncelleme ile otoyolda sürücüsüz kullanım, kendi kendine park edebilme gibi özelliklerin yanında yazılımın wi-fi üzerinden güncellenebilmesi de mümkün hale geldi.

Tesla Model S



Apple CEO’su Tim Cook’a göre elektrikli araçlar var olan araba üreticileri için tehdit oluşturuyorlar. Cook, “Araba teknolojilerindeki en büyük değişim günümüz patlamalı motorlarından uzaklaşmaya odaklanmış durumda” diye konuşuyor.

Büyüme tahminlerine rağmen, Apple CEO’su şimdilik şirketinin odak noktasında CarPlay sistemleri ile araba sahiplerini kazanmak olduğunu söyledi. CarPlay sistemi, iPhone cihazının araba sistemlerine bağlanması ile çalışıyor ve eğlence, yol bilgisi, iletişim vb. gibi kullanıcı isteklerine cevap verebiliyor.

Tim Cook, “Gerçekte istediğimiz, umarım kısa zamanda gerçekleşir, insanların arabalarına bindiklerinde iPhone tecrübesi yaşamaları” dedi. Araba üreticilerinin bu alanda oldukça yetersiz çözümler sunması Apple gibi şirketlerin bu alana girebilmeleri için büyük fırsat doğuruyor. Bu tip sistemler araba üreticilerinin ilk on listesinde dahi bulunmuyor” diye konuşuyor.

Bakalım iPhone, iPad, iWatch… Sonra iCar, i… kodlu yeni ürünler mi gelecek? Sürücüsüz araba fikri araba kullanmaktan keyif aldığını iddia edenler için cazip gelmeyebilir. Belki de sürücüsüz arabalar İstanbul trafiği için çözümün tek yoludur!   
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla hisseleri uçuşa geçti

Tesla hisseleri uçuşa geçti

access_time24 Nisan 2024 12:46

Küresel çapta satışlardaki düşüşün ardından yeni modeller tanıtacağını açıklayan ABD'li elektrikli araba üreticisi Tesla'nın hisse değerleri, yeniden yükselişe...

 İşte martta en çok satılan otomobil markaları

İşte martta en çok satılan otomobil markaları

access_time24 Nisan 2024 11:33

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

access_time24 Nisan 2024 11:29

Türkiye'de toplam elektrikli araç satışları 2023'te önceki yıla göre 8 kattan fazla artarak 68 bin 700'e yükseldi.

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

access_time24 Nisan 2024 11:24

Almanya otomotiv sektöründe, gerek ana sanayilerde gerekse tedarik sanayindeki önemli firmalarda kilit rollerde Türk yöneticiler var.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)