Daimler 10 müdürden 1'ini işten çıkarmayı planlıyor

Daimler 10 müdürden 1'ini işten çıkarmayı planlıyor

access_time14 Kasım 2019 15:19
Mercedes'in de üreticisi olan Daimler, artan maliyetler ve yeni üretim politikası sebebiyle bünyesinde yer alan on müdürden birini işten çıkarmayı değerlendiriyor.

Financial Times'ta yer alan habere göre Mercedes'in de üreticisi olan Daimler tasarruf tedbirleri kapsamında bünyesindeki yöneticilerin ve müdürlerin yüzde 10'unu işten çıkarmayı planlıyor.

Alman otomotiv üreticisi Daimler’in, 2022'ye kadar 1 milyar euro tasarruf yapabilmek için işten çıkarma yapmayı planladığını bildirildi.

Daimler tarafından yapılan açıklamada, “2022 yılının sonuna kadar, Mercedes-Benz, çalışan maliyetlerinde 1 milyar eurodan fazla tasarruf etmeyi planlıyor. Bu amaçla, işçi sayısında da azaltma söz konusu olacak.” ifadesine yer verildi.

Gittikçe artan hibrit ve elektrikli araçların, Mercedes-Benz'ın satış getirisini olumsuz yönde etkileyecek maliyet artışlarına yol açtığının hatırlatıldığı açıklamada karbon komisyon azaltılması ve otomotiv endüstrisinin dönüşümünden şirketin karlılığın etkilendiği de kaydedildi.

Alman otomobil endüstrisi, ABD-Çin ticaret ihtilaflarının ve Brexit belirsizliğinin etkisiyle beklenenden daha zayıf bir büyüme ile karşı karşıya kalırken, elektrikli ve otonom araçlara yapılan büyük yatırımlar da şirketlerin karlılığını azaltıyor.

Mercedes yüz binlerce dizel aracını geri çağırıyor

 

Mercedes'te sensör krizi

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)