Dolandırıcılardan akıl almaz kapora sahtekarlığı

Dolandırıcılardan akıl almaz kapora sahtekarlığı

access_time27 Mart 2021 14:49
İstanbul’da galericilik yapan Yavuz Çiftçi’nin kendi iş yerinde sergilediği araçlardan biri, başkaları tarafından satışa sunuldu. Bunu yapan ise kendini alıcı olarak gösteren dolandırıcılardı

Dolandırıcılar her gün yeni bir yöntem ile kandırmaya devam ediyor. Bu kez hedeflerninde ikinci el araba satan bir galeri sahibi Yavuz Çiftçi vardı. Çiftçi’nin iş yerinde sergilediği araçlardan biri, başkaları tarafından satışa sunuldu. Bunu yapan ise kendini alıcı olarak gösteren dolandırıcılardı.
Galerici çiftçi olan biteni şu şekilde anlattı: Önce bizimle pazarlık yaptılar. Pazarlık aşamasına geçtikten sonra arabanın ekspertizimi istiyorlar, otomatik olarak biz o ekspertizi gönderiyoruz. Kredi kullanacaklarını söylüyorlar arabanın ruhsatını gönderiyoruz ve detaylı fotoğraf istiyorlar detaylı gotoğrafı çektirip gönderiyoruz. Onlarda bize şüphelenmemiz için uçak bileti gönderdiler.

VE ARDINDAN DOLANDIRICILAR SİSTEMLERİNİ DEVREYE SOKTU...
1-2 saat sonra internete düşürdükten sonra arabanın fiyatını 1milyon 200 bine çekmişler internete koymuşlar ve kendileri ruhsatta oynama yapmışlar, kendi adlarını koymuşlar yani şahıs kendi arabasını satıyor pozisyonuna sokmuşlar.

BAŞKA MÜŞTERİDEN ÖĞRENDİ
Bizim araca daha önceden talip olan bir arkadaş bizi aradı ya diyor siz 1 milyon 600 binlik aracı niye 1 milyon 200 bine satıyorsunuz bir şey mi oldu?

Daha sonra öğrendik ki bu araba ile ilgili baya kapora toplamışlar, yani şimdi 1 milyon 600 bin liralık arabaya kimse 500 lira kapora göndermez en az 3 bin 5 bin gibi bir rakam, en az 5 bin lira bu arabaya kapora atarlar.

İcradan otomobil almak istedi 180 bin TL dolandırıldı

İkinci el araç satışında senetli-yemekli dolandırıcılık

Sıfır otomobil dolandırıcılığı

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla hisseleri uçuşa geçti

Tesla hisseleri uçuşa geçti

access_time24 Nisan 2024 12:46

Küresel çapta satışlardaki düşüşün ardından yeni modeller tanıtacağını açıklayan ABD'li elektrikli araba üreticisi Tesla'nın hisse değerleri, yeniden yükselişe...

 İşte martta en çok satılan otomobil markaları

İşte martta en çok satılan otomobil markaları

access_time24 Nisan 2024 11:33

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

access_time24 Nisan 2024 11:29

Türkiye'de toplam elektrikli araç satışları 2023'te önceki yıla göre 8 kattan fazla artarak 68 bin 700'e yükseldi.

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

access_time24 Nisan 2024 11:24

Almanya otomotiv sektöründe, gerek ana sanayilerde gerekse tedarik sanayindeki önemli firmalarda kilit rollerde Türk yöneticiler var.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)