Dolandırıcıların kapora tuzağı

Dolandırıcıların kapora tuzağı

access_time27 Nisan 2021 10:09
Düşük fiyatlı sahte ilanlar üzerinden vatandaşları tuzağa düşüren dolandırıcılar aldıkları kaporalar ile ortadan kayboluyor.

Mersin'de satışa çıkardığı aracının 24 bin TL daha ucuza başka biri tarafından da ilana çıkarıldığını öğrenen vatandaş şoke olup soluğu mahkemede alırken, bir başka vatandaş ise kiralayacağı ev için kendisinden peş peşe kapora istenmesi üzerine dolandırıldığını anladığını belirtiyor.

Korona virüs salgınında talep patlaması sonrası fiyatları da uçuşa geçen ikinci el otomobilde yapılan çok sayıda uyarıya rağmen kapora dolandırıcılığı devam ediyor.

İlan siteleri üzerinden başkalarına ait araçların fotoğraf ve bilgilerini kopyalayarak piyasa fiyatının yüzde 10 ile 20 altında satışa çıkaran dolandırıcılar, fiyatı düşük bulup kendilerine dönenlerden ise çeşitli miktarlarda kapora alarak kayıplara karışıyor.

Bu şekilde çok sayıda mağdurun olduğu bilinirken bir kapora dolandırıcılığı ise bilinçli vatandaşların haber vermesi üzerine son anda engellendi.

GELEN TELEFONLA ŞOKE OLDU!

Mersin'de yaşayan Serkan Sahil isimli vatandaş 2014 model Volkswagen marka aracını Türkiye'nin alanında önde gelen ilan sitelerinden birinde satışa çıkardı. Aracına 169 bin TL fiyat biçen Sahil, aynı model ve yıl bandında araç arayışı içerisinde olan bir vatandaştan gelen telefonla şoke oldu.

Aracının aynı fotoğraflar ve açıklama ile piyasa fiyatının 24 bin TL altına yani 145 bin TL'ye satışa çıkarıldığını öğrenen Sahil, ilandaki numarayı bir tanıdığına arattı. Telefonu açan dolandırıcılar aracı paraya sıkışık oldukları için acil olarak satışa çıkarttıklarını belirtip hesap bilgisi paylaşarak üç bin TL kaparo istedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Dolandırıcılar ile yapılan görüşmeyi kayda alan Sahil, ilanın sahte olduğunu site yönetimi ile paylaşarak kaldırtırken, görsellerin üzerinde logo olmasına rağmen sahte ilana onay verilmesine ise tepki gösterdi. Sahil, dolandırıcılar ile yapılan görüşmenin ses kaydı ile savcılığa suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

TC KİMLİK NUMARASI ŞARTI GETİRİLMELİ

Her önüne gelenin ikinci el araç ticareti yapmaması ve sektördeki kayıt dışılığın sona erdirilmesi için İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği yetkilileri ikinci el araç ilanlarına yönelik TC kimlik numarası zorunluluğu getirilmesini öneriyor.

Dolandırıcılardan akıl almaz kapora sahtekarlığı

 

İstanbul'da otomobil dolandırıcıları yakalandı

 

Dolandırıcılara karşı uyanık olun

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)