Döner koltuklu lüks denizaltı üretildi

Döner koltuklu lüks denizaltı üretildi

access_time04 Mayıs 2022 10:02
Hollanda merkezli elektrikli denizaltı üreticisi U-Boat Worx, Nexus adını verdiği yeni turistik denizaltısını tanıttı. 9 yolcu taşıyabilen elektrikli aracın pencereleri yumurta şeklinde.

Lüks denizaltı su altında 200 metre derinliğe kadar 9 yolcu taşıyabilecek şekilde tasarlandı. Araçta yumurta şeklinde büyük bir gözlem penceresi var. Ayrıca aracın "yolcuların manzaradan bütünüyle faydalanabilmesi için" 9 döner koltuğu mevcut. Firmaya göre bu tasarım sayesinde tüm yolcular, her yönden net bir görüş hattına sahip olacak.

Şirket yetkililerinden gelen açıklamada, "NEXUS'un oturma düzeni, denizaltının hareket ettiği yönden bağımsız olarak yolcuların mümkün olan en iyi görüş açısını yakalamasını sağlayan döner oturma platformlarını içeriyor" denildi ve eklendi:

U-Boat Worx imzasını taşıyan, döner oturma düzeniyle çok yolculu, ticari denizaltı operasyonlarında zengin bir deneyim sunan NEXUS, el değmemiş manzara arayanlara bir başka dünya hissi sunuyor.

KONFOR KONUSUNDA ÖDÜN YOK

Araçtaki koltuklardan biri pilota, 6’sı yetişkinlere ayrılıyor. Ancak koltukların uyarlanabilir yapısı sayesinde çocuklar için iki oturma alanı daha ortaya çıkarılabiliyor. Denizaltının tasarımcıları, "Yapılandırılabilir koltuk, mürettebat profilinde yüksek derecede esneklik sağlar. Güvenlik ekipmanı, yaşam desteği veya dayanıklılık ve konfor konusunda hiçbir ödün verilmeyecektir" dedi.

ARAÇ GÜNDE 10 DEFA DALIŞ YAPABİLİR

Elektrikli denizaltı, araca 18 saat boyunca güç sağlayan lityum iyon pillerle donatıldı. Bu da günde 10 defaya kadar dalış yapabileceği anlamına geliyor.

U-Boat Worx yetkilileri, denizaltının ne zaman ticari kullanıma geçeceği ve yolcuların bu sıradışı seyahat için ne kadar ödemesi gerektiğine dair ayrıntıları paylaşmadı.

Ayrıca yeni prototip, firmanın son dönemde dikkat çeken ilk fütüristik denizaltısı değil. Hollandalı şirket ekimde 5,8 milyon dolarlık başka bir modelini tanıtmıştı. Mermi şeklindeki elektrikli modelin denizin altında kaplumbağalar, köpekbalıkları ve diğer deniz canlılarıyla eğlenmek isteyen turistler için geliştirildiği söylenmişti.(ŞarkulAvsat)

2050’de küresel lityum ihtiyacı 500 artacak

Lincoln'den lüks konsept: Anniversary

Lüks otomobil markası uyardı: Çip krizi kötüleşiyor!

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

access_time27 Mart 2024 16:44

1 Nisan tarihinde Beylikdüzü-Kadıköy arasındaki 52 kilometrelik hatta çalışacak elektrikli metrobüslerin test sürüşleri yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin belirttiğine...

 Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

access_time12 Eylül 2022 08:29

Porsche AG, yatırımcıların ilk halka arza büyük ilgi göstermesi nedeniyle, planlı bir borsa listelenmesi için en kısa sürede hazır olmak istediğini bildirdi. Porsche halka arz...

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

access_time14 Ağustos 2022 09:07

NFT dünyasının yeni çılgınları, dijital otomobillere milyonlarca dolar veriyor.

S&P ve Elon Musk'ın sürdürülebilirlik kavgası

S&P ve Elon Musk'ın sürdürülebilirlik kavgası

access_time21 Mayıs 2022 17:34

SP’nin Tesla’yı sorumluluk sahibi şirketler listesinden çıkarması Musk’ı delirtti. “Musk, Exxon’un ilk 10’da olduğu listeye Tesla giremedi” diyerek SP endeksini “aldatmaca”...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)