Efsane model piyasaları alt üst etmeye geliyor! Yeni model'i 2023'te yollarda

Efsane model piyasaları alt üst etmeye geliyor! Yeni model'i 2023'te yollarda

access_time06 Temmuz 2022 10:37
Türkiye'de adı anıldığı zaman herkese nostaljik anıları canlandıran, 90'lı yıllara damgasını vurmuş Renault Anadolu yeniden piyasaya çıkmaya hazırlanıyor.

Anadolu'nun Ferrari'si lakabıyla konulan ve bozkırın birçok ilinde dağ, bağ, bahçe demeden her işte kullanılan Renault Toros 2023 yılında elektrikli model olarak otomobil piyasasını sallamaya geliyor.
1989 yılında tasarlanan ve o yıl piyasaya sürülen Renault Toros modeli geri dönüyor. Türkiye'de 90'lı yıllarda efsane bir model haline gelen ve Anadolu'nun her bir köşesinde adını altın harflerle kazıyan Renault Toros 2023 yılında piyasaya çıkacak. Adını Türkiye'deki Toros dağlarından alan araç elektrikli olacak. Bu haberin ortaya çıkısı otomobil tutkunlarını şimdiden heyecanlandırmaya başladı.

1989-1990 yılı içerisinde Türkiye'de çekilen reklam filminde de Toros Dağları zirvelerine helikopterle iki adet Renault Toros çıkarılmış ve o zaman şartlarına göre zor denebilecek maliyetli bir reklam filmi çekilmiştir.


Akşam'ın haberine göre renault 12 modellerinin müşteri kitlesine kanıtlamış olduğu sağlamlık ve güven duygusunu, yeni çıkan modelde Türkçe isim kullanarak pekiştirilmesi Renault Toros'un tutulması ve sevilmesinde büyük rol oynamıştır.


EMNİYET TEŞKİLATI DA KULLANIYORDU
Herkesin bildiği gibi uzun yıllar Emniyet ve Polis Teşkilatında, Askeriyede ve devletin çeşitli kollarında resmi araç olarak kullanılmıştır. Bu bakımdan zırhlı modelleri de mevcuttur. Zırhlı modellerde, camların standart kalınlığın çok üzerinde olmasından dolayı açılmadığı ve bu bakımdan bu modellere sunroof extrasının dahil edildiği görülebilir. Özellikle JİTEM tarafından 1991 - 1996 arasında sıklıkla kullanılmış olduğu için halk arasında "Beyaz Toros" kavramının oluşmasına neden olmuştur.

ELEKTRİKLİ OLACAK Bir dönem Türkiye yollarına damga vuran efsane modeller tekrardan üretim bandına giriyor. Renault'un Toros modelinin yeniden üretileceği ve piyasaya sürüleceği şimdiden araba tutkunlarında heyecan yarattı.


Bilindiği üzere Renault klasik modellerini elektrikli motorla tanıştırarak farklı işlere imza atıyor. Bunun en net örnekleri ise R5 ve Toros. Elektrikli R5 geçtiğimiz yıl tanıtılmış ve önümüzdeki süreçte seri üretime geçeceği açıklanmıştı. Önümüzdeki süreçte R5'in Zoe'nin yerini alacağı iddia edilmişti.

Fakat Renault'un Zoe'nin alternatifi olarak düşündüğü tek model R5 değil. Zira R5 haricinde yeni nesil Toros'un da Zoe'nin yerini alabileceği iddia ediliyor. Geçtiğimiz gün yayınlanan Fransa kaynaklı bir habere göre Renault, önümüzdeki süreçte R5 ve Toros'u benzer fiyat baremleriyle satışa sunacak. Her iki modelin fiyatının da Zoe ile aynı paralellikte olacağı da sızdırılan diğer bir bilgi.

 

Ford binlerce otomobilini geri çağırdı

 

ABD'de benzin fiyatları düştü

 

Otomotiv ihracatı haziranda yüzde 18 arttı

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)