Ege Endüstri AR-GE’ye yatırım yapıyor

Ege Endüstri AR-GE’ye yatırım yapıyor

access_time25 Haziran 2014 12:13
İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) açıkladığı “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesine girdi
Türk otomotiv yan sanayi sektörünün öncü üreticilerinden Ege Endüstri ve Ticaret A.Ş., İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) açıkladığı “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesine girdi.

Otomotiv sektörünün lider kuruluşu Bayraktar Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Ege Endüstri, başarılı AR-GE yatırımları, yüksek üretim kapasitesi ve istikrarlı büyümesi ile sektördeki yerini kararlı bir şekilde güçlendiriyor.  

Global ve Türk otomotiv üreticilerinin dingil, dingil komponentleri ve süspansiyon sistemleri tedarikçisi olan Ege Endüstri ve Tic. A.Ş. İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinde yer aldı. 2013 verilerine göre hazırlanan listede Ege Bölgesi’ni temsil eden 61 firmadan biri olan Ege Endüstri, kârlı büyümesiyle listeye girdi. Bir önceki yıla göre 104 basamak yükselerek genel sıralamada 467’ncü olan Ege Endüstri, özel sektör sıralamasında 454’ncü oldu.

EBSO’nun listesinde de 43. sırada yer alıyor

Ege Endüstri, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın (EBSO)’nun açıkladığı, 2013 yılında üretimden satışlara göre 100 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde de 43. sırada yer aldı. Firma, aynı listede otomotiv sektörü özelinde ise 6. sırada yer aldı.

Ege Endüstri AR-GE’ye yatırım yapıyor

Toplam yıllık satış cirosu içinde AR-GE faaliyetlerine ayırdığı % 2,5 oranındaki pay ile ürün ve üretim metotlarını geliştiren ve bunları patentler ile tescilleyen Ege Endüstri  TUBITAK, Bilim ve Sanayi Bakanlığı, üniversiteler ve ana sanayi otomotiv firmaları ile ortak projeler yürütüyor. Şu ana kadar devam eden başarılı AR-GE projeleri sonucunda tescillenmiş ve süreci devam eden toplam patent
sayısı 47 adete ulaştı. Ege Endüstri bu sayıyla Türkiye’de ilk 25 firma arasında yer alıyor. Tesciller sadece Türkiye değil A.B.D ve Hindistan gibi firmanın iş yaptığı ülkelerde de yürütülüyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)