Elektrikli araç sahiplerinden rekor denemesi

Elektrikli araç sahiplerinden rekor denemesi

access_time23 Eylül 2014 09:39
İskandinav ülkelerinden elektrikli araç sahipleri, Malmö-Kopenhag arasında konvoy yaparak Guinness rekoru kırma girişiminde bulundular
İskandinav ülkelerinden elektrikli araç sahipleri, çevre dostu elektrikli araba kullanımını özendirmek ve Malmö-Hamburg hattının "yeşil karayolu" olarak düzenlenmesi fikrini desteklemek amacıyla İsveç-Danimarka arasındaki Öresund Köprüsü'nü konvoy halinde geçti.

ÇEVRE DOSTU ELEKTRİKLİ ARAÇ KULLANIMI

Çevreye duyarlı uygulamaları, yoğun bisiklet kullanımı ve buna uygun düzenlemeler, küresel ısınma konusundaki duyarlılık, geri dönüşüm gibi birçok çevresel konuda öncülük yapan ve 2014'te Avrupa yeşil başkenti seçilen Danimarka'nın başkenti Kopenhag, çevre dostu elektrikli araç kullanımına öncülük eden bir etkinliğe sahne oldu.

Ülkede çeşitli kolaylıklar sağlanarak özendirilmeye çalışılan elektrikli araç kullanımına dikkat çekmek için Sharingcopenhagen ve elektrikli araç sektöründeki firmalarca düzenlenen etkinliğe Danimarka, İsveç ve Norveç'ten katılan 160'tan fazla araç sahibi, Kopenhag'daki Fields alışveriş merkezinde bir araya geldi. Araçlar buradan konvoy oluşturarak Öresund Köprüsü'nden İsveç'in Malmö şehrine geçti.

NORVEÇ, İSVEÇ VE DANİMARKA KATILDI

Organizasyonda yer alan enerji şirketinden Susanne Tolstrup, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Norveç, İsveç ve Danimarka'dan katılımla bu konvoyu oluşturduklarını, 2010 yılında Japonya'da 100 araçla oluşturulan elektrikli araç konvoyu rekorunu kırarak yeşil enerjiye ve elektrikli araç kullanımına dikkat çekeceklerini belirtti.

KOPENHANG'DA ELEKTRİKLİ ARAÇ KULLANIMI YÜZDE BİR

Danimarka'da elektrikli araçlar için vergi alınmadığını ve Kopenhag gibi park sorunu olan bir kentte ücretsiz park gibi avantajlar olduğuna dikkati çeken Tolstrup, Danimarka-Almanya arasında inşaatı süren Femern Tüneli'nin tamamlanmasıyla oluşacak Malmö-Kopenhag-Hamburg karayolunun yeşil karayolu olarak düzenlenmesi fikrini desteklemek istediklerini söyledi.

Elektrikli arabaların sessiz oluşları ve yakıt özellikleri nedeniyle çevre dostu olduğunu belirten Tolstrup, Kopenhag'da elektrikli araç oranının henüz yüzde 1'e ulaşmadığını bu oranın düşük kaldığını kaydetti.

GUİNNESS SONUCU HENÜZ AÇIKLAMADI

Daha sonra 160'tan fazla elektrikli araç, sessiz bir konvoy oluşturarak Danimarka-İsveç sınırını oluşturan Öresund Boğazı üzerindeki Öresund Köprüsü ve tünelini geçerek Kopenhag'a döndü. Yetkililer, Guinness rekoru için yeterli araç sayısına ulaşıldığını ancak girişimin sonucunun daha sonra açıklanacağını bildirdi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)