Elektrikli araca öncelik

Elektrikli araca öncelik

access_time17 Aralık 2020 09:13
Elektrikli araç üretimi öncelikli yatırım konuları kapsamına dahil edildi.

Asgari 50 milyon TL tutarındaki elektrik veya hidrojenle çalışan ulaşım aracı imalatını içeren sanayi tesisi yatırımları, yatırımlarda devlet yardımları hakkında karar kapsamında desteklenecek öncelikli
yatırım konuları kapsamına dahil edildi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ve yatırımlarda devlet yardımları hakkında kararda değişiklikler yapan Cumhurbaşkanı kararına göre, asgari 50 milyon TL tutarındaki elektrik veya hidrojenle çalışan ulaşım aracı imalatını içeren sanayi tesisi yatırımları ile AR-GE çevre yatırımları, kararın 17. maddesi ile düzenlenen öncelikli yatırım konuları arasına dahil edildi.

Kararın 11. maddesinde yapılan düzenlemeye göre, bu yatırımlara sağlanacak faiz veya kâr payı desteği tutarı, bölge ayrımı olmaksızın, sabit yatırım tutarının %10'unu aşmamak kaydıyla 10 milyon TL'yi geçemeyecek.

Kararın 11. maddesine eklenen (f) bendiyle, yatırımlarda devlet yardımları hakkında kararın 8. maddesiyle 17. maddesinin birinci fıkrası kapsamındaki yatırım konularına verilecek faiz veya kâr payı desteğinin oranı, Merkez Bankası kaynaklı TL cinsinden "yatırım taahhütlü avans kredisi" için 5 puan olarak belirlendi.

Karara eklenen geçici maddeye göre, yatırım teşvik belgeleri kapsamında, elemanları dizili baskılı devre kartı (PCBA) üretiminden başlayan cep telefonu üretimine yönelik yatırımlar için, üretim kapasitesi ile uyumlu olmak ve cep telefonu üretiminde kullanılmak kaydıyla yarı demonte (SDK) aksam ve parçalar, 31 Ağustos 2021 tarihine kadar gümrük vergisi muafiyeti sağlanmaksızın ithal edilebilecek.

Kararla ayrıca, kararın (2B) sayılı illerin bölgesel desteklerden yararlanabilecek sektörlerine ilişkin sektör numaraları başlıklı ekine, US-97 koduyla İstanbul hariç olmak üzere ferro-krom üretimine yönelik yatırımlar eklendi.

AB'den 30 milyon elektrikli otomobil hedefi

 

Türkiye'nin hibrit ve elektrikli otomobilleri

 

Dünyanın en pahalı elektrikli otomobili teslim edilmeye hazır

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)