Elektrikli Dodge Charger SRT tanıtıldı

Elektrikli Dodge Charger SRT tanıtıldı

access_time18 Ağustos 2022 16:03
Efsane spor otomobil Dodge Charger'ın elektrikli versiyonu olan Charger Daytona SRT isimli araç resmen tanıtıldı.

Dodge, elektrikli otomobil dünyasına muazzam gibi bir giriş yaptı. Merakla beklenen elektrikli muscle modeli sonunda ortaya çıktı. Amerikalı üreticinin "Fratzonic Chambered Exhaust" adını verdiği egzoz sistemi ile dikkatleri üzerine çekecek olan Dodge Charger Daytona, henüz konsept halinde olsa da tüm ilgiyi üstünde toplamayı başarmış gibi gözüküyor.

Markanın efsane Charger modelinin adını alacak olan bu yeni elektrikli, tasarım anlamında da bu yolu takip edecek. Aracın ilk bakışta klasik bir Charger gibi görünmesi isteniyot. Bununla birlikte elektrikli otomobillerin ihtiyaç duyduğu aerodinamik yapı da ufak değişiklikler ile sağlanacak. Hatta yapılan açıklamada bu modelin aerodinamik olarak en etkili Dodge modeli olduğu belirtildi.

Dodge Charger Daytona SRT'nin dış tasarımı, Aerodinamik için özel olarak tasarlanmış kaput, gövdeye gömülü kapı kolları ve ince yan aynalar, Dodge Charger Daytona SRT'nin öne çıkan  detayları arasında gözüküyor. Şerit LED aydınlatma tercih eden mühendisler, arka kısımda ise iki sıralı kesintisiz aydınlatma kullanmışlar.

Aracın iç tasarımında, 16 inç dijital gösterge ekranı yanında büyük durmayan 12.3 inç boyutlu bir bilgi-eğlence ekranını ön önemli unsurlardan biri, dokunmatik direksiyon tuşları. Ambiyans aydınlatma ve kumanda şeklindeki vites topuzu da dikkat çekiyor.

Orijinal Dodge Charger, motor özellikleriyle bir şaheserdir. Bu şaheserlik, elektrikli versiyonda da karşımıza çıkıyor. Tüm teknik detaylar açıklanmadı ama Charger Daytona SRT, 800 volt değerindeki özel bir motor sistemine sahip. Bu elektrik gücü, araca dört tekerden birden güç verecek. "eRupt" isimli şanzıman ise kullanılan otomobilin elektrikli olduğunu hissettirmeyecek cinsten. Orijinal versiyondaki vites geçiş hissi, elektrikli Charger'da da kendini gösterecek gibi duruyor.

Dodge tarafından yapılan açıklamalara göre Charger Daytona SRT, şu an da üretime hazır değil. Durum böyle iken bu otomobilin konsept olduğunu söyleyebiliriz. Fakat sektörden alınan bilgilere göre elektrikli Charger için çok da beklemeyeceğiz. Otomobil, 2024 yılında piyasaya çıkabilir.

Dodge Challenger SRT Hellcat ortaya çıktı

 

Dodge’dan Star Wars temalı otomobiller

 

Dodge Charger

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)