Elektrikli otomobil için yapısal değişimler şart

Elektrikli otomobil için yapısal değişimler şart

access_time10 Haziran 2019 10:43
Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Haydar Yenigün, Elektirkli araçlar için yapısal değişimlerin önemini değerlendirdi.

Dünyanın en büyük otomotiv üreticileri arasında yer alan Türkiye, son dönemde tüm dünyada sayısı hızla artan elektrikli araçlara geçiş için adımlarını hızlandırdı. Bu kapsamda açıklamalarda bulunan Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Haydar Yenigün, bu geçişi sadece ana sanayiinin değil, tüm değer zincirinin bir bütün olarak gerçekleştirmesi gerektiğini vurgulayarak, “Rekabetçiliğimizin korunması için yapısal konular çözülmeli ve tüm paydaşlar değişim sürecinde ortak hareket etmeli” dedi.

Yenigün; üretimin yüzde 85’ini ihraç eden, dünyaya mühendislik ihracatı yapan otomotiv sanayimizin yetkinliği açısından birçok ülkeden çok daha başarılı seviyede olduğuna dikkat çekerek; “Söz konusu dönüşüm için yerli üretim rekabetçiliğinin korunması ve geliştirilmesi, üretim rekabetçiliğinin artışı için yüksek katma değerli ve teknolojili ürünlerin üretiminin geliştirilmesi, veri ekonomisi mevzuatının oluşturulması, test altyapısının oluşturulması, yeni yatırımların ülkemize çekilmesi için yatırım teşvik mevzularında iyileştirme yapılması ve yatırımlara ilişkin vergi indirimlerinin daha makul süreler içinde kullanılabilmesi, şarj şebekesi ve elektrik fiyatlandırması konusunda ulusal yaklaşım oluşturulması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)