'Elektrikli' satışında 250 bine ulaştı

'Elektrikli' satışında 250 bine ulaştı

access_time27 Haziran 2015 15:34
Renault-Nissan 250 bininci elektrikli aracının satışını gerçekleştirdi
Renault-Nissan'dan yapılan açıklamaya göre 1999 yılından beri stratejik ortak olan iki şirket, 250 bininci elektrikli aracını sattı. İki şirket, bu satış rakamına dünyanın ilk seri üretim sıfır salımlı aracı olan Nissan LEAF'in lansmanından 4,5 yıl sonra ulaştı. Renault-Nissan ittifakı dünya çapında satılan elektrikli araç talebinin yarısını karşılarken, Nissan LEAF 180 bin satış rakamı ile tüm zamanların en çok satılan elektrikli modeli konumunda bulunuyor.

İttifak, bu yıl ocaktan mayısa kadar yaklaşık 31 bin 700 elektrikli araç satışı gerçekleştirdi. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 15 arttı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Renault-Nissan İttifakı Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Carlos Ghosn, hükümet teşvikleri ve genişlemeye devam eden şarj alt yapısı sayesinde elektrikli araçlara olan talebin giderek arttığını bildirdi.

Müşterilerinden gelen olumlu tepkilerin de talebi artıran diğer bir unsur olduğunu vurgulayan Ghosn, elektrikli araçların dünyada en yüksek memnuniyet seviyesine sahip modeller arasında olduğunu dile getirdi.

Renault-Nissan'ın 250 bininci elektrikli aracını satın alan bilgisayar mühendisi Yves Nivelle, 21 yaşındaki dizel otomobilini Renault ZOE ile takas etti.

Nivelle aracını Fransız hükumetinin yeni bir elektrikli araç satın alan yaşlı ve çevreyi kirleten dizel otomobil sahiplerine geçen nisan ayında 10 bin avro takas indirimi vermesinin ardından satın aldı.

Nivelle, hükümetin çevre teşvikinin elektrikli araç alma kararında çok etkili olduğunu belirterek, "Ancak şunu söylemeliyim ki, aracın direksiyonuna geçtiğim ilk andan itibaren ikna oldum. Elektrikli araç sürüşü gerçek bir keyif, üstelik çevreyi korumaya katkıda bulunuyor olmak da ayrı bir mutluluk" ifadelerini kullandı.

- Renault-Nissan, 6 modeliyle yüzde 100 elektrikli ürün gamına sahip tek global otomobil grubu

Renault-Nissan İttifakı, 6 modeliyle yüzde 100 elektrikli ürün gamına sahip tek global otomobil grubu unvanını taşıyor. Nissan markası LEAF modelinin yanı sıra Avrupa ve Japonya'da geçen yıl pazara sunulan hafif ticari modeli e-NV200'ün de satışını gerçekleştiriyor. Renault ise ZOE'ye ek olarak hafif ticari modeli Renault Kangoo Z.E., SM3 Z.E. sedan ve ultra-kompakt iki kişilik Twizy'nin satışını yapıyor.

Nissan'ın toplam elektrikli araç satışları, Nissan LEAF'in satışa sunulduğu aralık 2010'dan beri tüm dünyada 185 bin adede ulaştı. LEAF, aralarında "2011 Yılın Otomobili", "2011 Yılın Avrupa Otomobili", "2011-2012 Japonya'da Yılın Otomobili" ödülleri de olmak üzere bir çok ödüle layık görüldü.46 ülkede satışa sunulan LEAF'in en çok elektrikli araç satışı gerçekleştirdiği pazarlar 80 bin adet ile ABD, 53 bin 500 ile Japonya, 41 bin 500 ile Avrupa olarak sıralandı.

Renault ise ekim 2011'de satışa sunulan Kangoo Z.E'den beri tüm dünyada 65 bin elektrikli araç satışı gerçekleştirdi. Kangoo Z.E. "2012 En İyi Uluslararası Van" ödülüne layık görüldü.

Renault, yüzde 26'lık pazar payı ile son iki ayda Avrupa'da elektrikli araç lideri oldu. Renault'nun en çok satış gerçekleştirdiği pazarlar Fransa, İngiltere, Almanya ve Norveç olarak sıralandı. 

ZOE'nin, pazarın yarısına hakimiyeti ile en popüler araç olduğu Fransa'da hükumetin sağladığı çevre teşviki sayesinde sürücüler ZOE kiralayabiliyor. Buna aylık 99 avro gibi bir rakam ile pil de dahil. Renault-Nissan İttifakı Birleşmiş Milletler'in 30 Kasım-11 Aralık tarihleri arasında Paris'te düzenleyeceği COP 21 iklim konferansının resmi misafir aracı olarak seçildi. İttifak, delegelerin her yıl düzenlenen bu konferansa ulaşımları için 200 elektrikli araçtan oluşan bir filo sağlayacak. Böylelikle tarihte ilk kez BM bir etkinliğinde tümü sıfır emisyonlu araçlardan oluşan bir filo kullanıyor olacak. A.A 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Yerli otomobil test aşamasında

Yerli otomobil test aşamasında

access_time05 Mart 2016 07:49

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yerli otomobilde 30-40 araçlık test filosu üretileceğini söyledi

Yeni yılda el yakacak

Yeni yılda el yakacak

access_time31 Aralık 2015 14:10

2016 model araçların gelmesiyle sıfır otomobilde fiyatlar artacak. Bu artış ikinci el otomobil fiyatlarını da yukarıya çekecek

Konuşan Murat 124 ilgi çekiyor

"Konuşan" Murat 124 ilgi çekiyor

access_time27 Aralık 2015 15:02

Antalya'da düzenlenen "Murat 124" buluşması etkinliğinde, birbirinden renkli ve özellikli otomobiller sergilendi

Yılbaşı için otobüs biletleri tükendi

Yılbaşı için otobüs biletleri tükendi

access_time27 Aralık 2015 11:40

Yılbaşı tatilinde 8 milyon yolcu taşımayı hedefleyen otobüs firmaları, vatandaşların mağdur olmaması için 4 bin 500 ek sefer düzenleyecek

YORUM YAP

YORUMLAR (0)