Elektrikli süper Audi R8 e-tron'dan ilham alacak

Elektrikli süper Audi R8 e-tron'dan ilham alacak

access_time06 Temmuz 2017 11:32
Alman otomotiv devi Audi sınırlı üretim R8 e-tron otomobiline benzer bir başka elektrikli süper otomobili tanıtmayı planlıyor.

Alman otomobil üreticisi Audi yalnızca 19 ay üretimde kalan Audi E8 e-tron modelinin izinden giden yeni bir elektrikli süper otomobili tanıtmaya hazırlanıyor.

Bu ayın ilk zamanlarında Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Formula E serisi yarışında konuşan Audi'nin yeni Araştırma ve Geliştirme Müdürü Peter Mertens Audi'nin belli bir boktada elektrikli süper otomobil üreteceğini farz edebilirsiniz açıklamasını yapmıştı.

İlk olarak 2009 yılında öne sürülen R8 e-tron Audi'nin iç politikasına saplanan zorlu bir üretim süreci geçirdi. 2013 yılında Geliştirme Müdürü Wolfgang Dürheimer'in geri dönüşü ile beraber batarya teknolojisinin hedeflenen performansa ulaşmada yetersiz olması sebebiyle üretim planı iptal edildi. Dürheimer yerini Volkswagen'in en yüksek mertebeli mühendisi Ulrich Hackenberg'e bıraktı ve Hackenberg e-tron otomobilin yalnızca sınırlı sayıda üretilmesi emrini verdi. R8 e-tron birinci nesil R8 serisinin sonuna kadar toplamda 19 ay süresince üretildi.

Hackenberg ayrıldıktan sonra patlak veren emisyon skandalı ardından Volvo'dan gelen Mertens henüz planlama aşamasına çok yeni başlansa da Audi'nin yeni bir elektrikli otomobil modeli üretmek için kolları sıvadığını ifade ettiç

Asıl sorunun elektrikli süper otomobili şimdi yapıp yapmamanın olduğunu ve yanıtın evet olduğunu belirten Mertens Audi gibi bir marka için süper otomobil fikrinin daima ilgi çekici olduğunu, oyun alanı dahilinde bir segmentle uğraştıklarını ve bu oyunun en ciddi oyuncusu olduklarını sözlerine ekledi.

Mertens Audi'nin e-tron modellerini geliştirerek markanın tüm yanmalı motor serisini gölgede bırakabileceğini de vurguladı.

Fakat Mertens elektrikli Audi'lerin seçkin modeller olacağının da üzerini çizdi.

Porsche ile teknik işbirliğinin hızlı elektrikli otomobiller üzerinde olduğunu ve süper spor otomobilin 400V yerine yüksek performans 800V elekrikli bir model olabileceğini söyleyen Mertens 800V gücün fiyat üzerinde ciddi etkisi olacağını ve müşterilerin bu fiyata sahip bir otomobili alıp almayacaklarını önceden bilmeleri gerektiğini fakat süper spor otomobil gibi bir segmentte yanıtın kuşkusuz evet olacağını ifade etti.(MİLLİYET)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)