Elon Musk: Tesla iki fabrikada milyarlarca dolar kaybetti

Elon Musk: Tesla iki fabrikada milyarlarca dolar kaybetti

access_time23 Haziran 2022 08:07
Tesla CEO'su Elon Musk, Teksas ve Berlin'deki iki fabrikada tedarik krizi nedeniyle milyarlarca dolar zarar ettiklerini açıkladı. Musk, iki fabrikayı "devasa para fırını"na benzeterek personel sayısını yüzde 10 azaltacaklarını söyledi

Tesla İcra Kurulu Başkanı Elon Musk dün yayımlanan bir röportajda Tesla Inc'in ABD'nin Teksas ve Almanya'nın Berlin kentlerindeki yeni otomobil fabrikalarının pil sıkıntısı ve Çin'deki liman sorunları nedeniyle üretimi artırmaya çalışırken "milyarlarca dolar kaybettiğini" söyledi.

Musk, Silikon Vadisi Tesla Sahipleri ile yaptığı röportajda, "Hem Berlin hem de Austin fabrikaları şu anda devasa para fırınları. Tamam mı? Bu gerçekten dev bir kükreme sesi gibi, yani yanan paranın sesi" dedi. 

Musk, Tesla'nın Teksas fabrikasının yeni "4680" pillerinin üretimini artırmadaki zorluklar ve geleneksel 2170 pillerini üretme araçları olarak "Çin'deki limanda sıkışmış" olması nedeniyle "küçük" sayıda araba ürettiğini söyledi. daha fazla oku "Bunların hepsi çok hızlı bir şekilde çözülecek, ancak çok fazla dikkat gerektiriyor" diye konuştu. 

Berlin fabrikasının "biraz daha iyi bir konumda" olduğunu çünkü fabrikanın orada inşa edilen otomobiller için geleneksel 2170 pilleri kullanmaya başladığını söyledi.

'İFLAS ETMEMEK' İSTİYOR

Elon Musk, Şanghay'daki KOVID-19 salgını nedeniyle kapanmaların "çok zor" olduğunu söyledi. Kapatma, yalnızca Tesla'nın Şanghay fabrikasındaki otomobil üretimini değil, aynı zamanda Çin'de üretilen bazı araç parçalarını kullanan Kaliforniya fabrikasındaki otomobil üretimini de etkilediğini söyledi.

Tesla, üretimi artırmak için sitenin yükseltilmesi üzerinde çalışmak için Temmuz ayının ilk iki haftasında Şanghay tesisindeki çoğu üretimi askıya almayı planlıyor.

"Geçtiğimiz iki yıl, birbiri ardına tedarik zinciri kesintilerinin mutlak bir kabusu oldu ve henüz bitmiş değiliz" diyen Elon Musk, "Fabrikaları nasıl çalışır halde tutabiliriz ki insanlara ödeme yapıp iflas etmemeliyiz" şeklinde konuştu.

PERSONEL SAYISINDA YÜZDE 10 AZALTMA

Musk, bu ayın başlarında ekonomi hakkında "süper kötü bir his" olduğunu ve şirketin personeli yaklaşık %10 oranında azaltması ve dünya çapındaki tüm işe alımları durdurması gerektiğini söyledi. Bu haftanın başlarında, Tesla'daki maaşlı personelde üç ay içinde %10'luk bir kesinti olacağını söyledi. 

Tesla, bu yılın başlarında, her ikisi de en iyi elektrikli otomobil üreticisinin büyüme hedefleri için kritik öneme sahip olan Berlin ve Teksas'taki fabrikalarda üretime başladı.

Musk, Tesla'nın ertelenen Cybertruck elektrikli kamyonetlerinin üretimine 2023'ün ortalarında başlamasını beklediğini ifade etti. 

Elon Musk'ın açıklamalarının ardından Tesla'nın Nasdaq'ta işlem gören hisseleri vadeli piyasada yüzde 0.81 oranında değer kaybederek 708.26 dolara geriledi. 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

access_time19 Nisan 2024 14:19

Tesla, ABD'de 3 bin 878 Cybertruck'ı, sıkışmış bir gaz pedalının aracın istem dışı hızlanmasına neden olarak çarpışma riskini artırabileceği endişesiyle servislere...

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

access_time19 Nisan 2024 12:43

Dünyada fiyatı düşerken Türkiye'de fiyatı artan Tesla'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Türkiye'deki en ucuz Tesla'nın fiyatı yaklaşık 1 milyon TL ucuzladı. Model Y'nin arkadan...

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

access_time18 Nisan 2024 13:51

TOGG'un CEO'su Karakaş, yerli elektrikli otomobile ilişkin, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)