Elon Musk'a göre uçan otomobiller...

Elon Musk'a göre uçan otomobiller...

access_time24 Mayıs 2018 10:55
SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk, uçan arabaların insanlık için "giyotin" olabileceğini söyledi!

Elon Musk geçtiğimiz hafta Hyperloop ile 250 Km/s hızda Los Angeles'ı dolaşmanın sadece 1 dolara mal olmasını istediğini söylemişti. Ancak görünüşe bakılırsa başarılı girişimci, uçan arabaların ise bir felaket olacağına inanıyor. Musk, The Boring Company etkinliğinde yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Katrilyonlarca uçan araç gökyüzünü kaplayacak ve kaçınılmaz olarak birinin bakımsız aracı, masum bir yayanın üzerine giyotin gibi düşecek".

Musk gibi ileriye dönük düşünebilen açık görüşlü birinin uçan arabalar için "giyotin" benzetmesini yapması bir çok insanı şaşırttı. Bir çok eleştirmene göre uçan arabalar, tünelleri pas tutmuş Hyperloop'dan ya da Tesla Model 3'ün üretim hedeflerinden çok daha gerçekçi.

Yine de, yapay zeka ve otonom araçlara devasa yatırımlar yapan ve başarılı adımlar atan Tesla'nın aslında uçan arabalar ile ilgili sorunları çözebilecek nadir, büyük ve güçlü şirketlerden biri olduğunu kimse inkar edemez. Umarız Elon Musk, bu korkusunu yener ve bizlere, bir türlü gerçek olmayan uçan arabaları sunabilir.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)