Eski otomobiller elektrikli araçlara dönüştürülüyor!

Eski otomobiller elektrikli araçlara dönüştürülüyor!

access_time21 Haziran 2022 08:44
Londra'da metro hatlarının altındaki bir atölyede konvansiyonel motorlara sahip eski araçlar, elektrikli araçlara dönüştürülerek daha çevre dostu hale getiriliyor.


London Eletric Cars’un kurucusu Matthew Quitter, firmasının bu konuda uzman olduğunu söyleyerek, mevcut araçların elektrikli hale dönüştürülmesiyle hem yeni bir otomobil üretmekten kaynaklanan karbon salınımını engellediklerini, hem de otomobilleri hurdalaşmaktan kurtardıklarına dikkat çekiyor.

Şarku'l Avsat'taki habere göre; Gelişmekte olan bu sektör İngiltere’de daha hızlı büyüyor. Çünkü bu faaliyet için İngiltere’de ruhsat almak diğer ülkelerdekinden daha kolay ve İngilizler otomobil sektörüyle daha çok ilgileniyorlar.

Atölyede Mini Cooper'lardan Bentley'lere kadar farklı marka ve modellerde çok sayıda araç var. Ayrıca yirmi yıllık Volvo veya Fiat Multipla gibi çok eski otomobiller olduğu gibi daha yeni olan çeşitli araçlar da var.

Otomobillerine çok bağlı bazı aileler, yaşlı araçlarını yenilemek ve hurdaya çıkmaktan kurtarmak için Matthew’e başvuruyor. Matthew ebeveynlerin bu davranışlarını “Bu insanların çocukları bu otomobillerde büyüdüler” diyerek açıklıyor.

Bu dönüşümün maliyeti, yeni bir elektrikli arabanın fiyatına eşdeğer olarak yaklaşık 30 bin pound (37 bin dolar). Yenilenen araçların menzilleri batarya kapasitesine bağlı olarak 80 ila 300 kilometre arasında değişiyor. Matthew Londra'da işe gidip gelme mesafesinin yüzde 90 ila 95'i 10 kilometreyi geçmediği için bu kapasitenin yeterli olduğunu söylüyor.

Araçların çoğu, aracın orijinal performansına mümkün olduğunca yakın olması ve frenleri veya şanzımanı uyarlamaya yardımcı olması amacıyla Nissan Leaf veya Tesla motorlarıyla donatılıyor.

2017'deki lansmanından bu yana, atölyede yedi araba elektrikli araca dönüştürüldü.

Matthew, insanların geleneksel motorların bir felaket olduğunun farkında olduklarına dikkat çekiyor. “Konvansiyonel motorlar kötü koku ve egzoz yayarlar. Çok fazla gürültü yaparlar ve iklim değişikliğinin etkilerinin bir kısmından sorumludurlar” diyor.

Quitter geleneksel motorlarla çalışan otomobillerde vizyon değişikliği olmasını bekliyor ve içten yanmalı motorlu araç sahiplerinin bir koleksiyoncu gibi olacaklarını ve bunun bir anakronizm olarak kalacağını öngörüyor.

Bununla birlikte, tarihi otomobil kulüplerinin çatı kuruluşu olan Federation Internationale des Vehicules Anciens (FIVB), 2019'da bu tür dönüşümlerin eski araçların karakterinden uzaklaştığını ve bunun yerine geri dönüşümlü modifikasyonlar gerektiğini açıklamıştı.

Geleneksel araç tutkunları motor gürültüsünü, titreşimleri ve duman kokusunu eski araçların keyfinin bir parçası olarak görüyor.

Matthew ise, müşterilerinin bu özelliklerle ilgilenmediklerini, daha çok arabaların güvenilirliğini önemsediklerini iddia ediyor.

Benzin satışları W,87 artarken motorin satışları ",53 arttı

 

Alman markadan Türkiye'de üretim sinyali!

 

Akaryakıt fiyatlarındaki sert artış sürücü kurslarını da vurdu

 

TOGG üretime hazırlanıyor: Montaj tesisinin yüzde 98'i hazır

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)