F1'de değişiklik! Artık çocuklar eşlik edecek

F1'de değişiklik! Artık çocuklar eşlik edecek

access_time06 Şubat 2018 15:50
Pilotlara eşlik etmeleri için grid kızları kullanmaya 'günümüz toplum kurallarına uymadığı' gerekçesiyle son vererek tartışma yaratan Formula 1, artık 'grid çocukları' kullanacağını açıkladı

FIFA'nın UNICEF ile anlaşması uyarınca futbolcuların seremoniye çocuklarla birlikte çıkmasını çağrıştırır şekilde Formula 1'de grid kızlarının yerini grid çocuklarının alacağı açıklandı. 

​Buna göre motor sporları kulüplerinde rol alan ve karting yarışlarına katılan çocuklarla gençler, 2018-19 sezonunda start sinyalinin beklendiği alanda pilotlara eşlik edecek.

FIA İLE F1'İN ORTAK KARARI

Kararın, Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) ile F1'in sahiplerinin ortak girişimi olduğu belirtildi.

LİYAKATA GÖRE YA DA ÇEKİLİŞLE

F1'in açıklamasına göre kulüpler bünyelerinden hangi çocukları F1'e göndereceklerini liyakata göre ya da çekilişle belirleyecek. Her Grand Prix'de gridde dünyanın en iyi 20 sürücüsüne eşlik edecek çocuklarla birlikte aileleri de davet edilecek. Böylece çocuklar aileleriyle birlikte en sıradışı yarışın en heyecan verici anlarına bire bir tanıklık edecek.

YENİ ŞAMPİYONLAR YETİŞECEK

Takımların grid kızları, pilotların isimlerinin yazılı olduğu tabelalar tutmalarının yanısıra ilk üçe giren pilotlarla birlikte podyuma da çıkıyordu.

FIA Başkanı Jean Todt ise ''Grid çocukları uygulaması, sporumuzun gelecekteki şampiyonlarına kahramanlarının yanında durma fırsatı sunacak'' dedi.

F1 Ticari Operasyonlar İdari Direktörü Sean Bratches, ''Formula 1 kahramanlarının yeni kuşaklarına esin vermenin bundan daha iyi bir yolu olabilir mi'' diye konuştu.

YENİ SAHİPLE BİRLİKTE KURALLAR DEĞİŞİYOR

F1'in ticari haklarını 40 yıllık patronu Bernie Ecclestone'dan Ocak 2017'de satın alan Liberty Media isimli şirketin, oyunun değilse de, şovun kurallarını değiştirmeye başladığı belirtiliyor.

Yeni sezon 25 Mart'ta Avustralya Grand Prix'si ile başlayacak.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)