Faiz düştü pazar canlandı

Faiz düştü pazar canlandı

access_time07 Ekim 2019 09:52
Otomotiv son üç aya hızlı girdi. Kamu bankaları ile Türkiye'de üretim yapan firmaların işbirliğiyle gerçekleşen kampanya, pazarı canlandırdı.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ile Türkiye'de üretim yapan otomotiv markalarının işbirliğiyle gerçekleşen "Otomotivde Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi Kampanyası" otomotiv pazarını canlandırdı. 1 Ekim'de başlayan kampanyaya tüketiciler büyük ilgi gösterdi. Daha ilk günden showroom trafiği artarken, kampanya koşullarını öğrenmek isteyen tüketiciler bayilere akın etti. Kampanyaya katılan bankalar ile firmaların operasyonlarını tamamladığını ifade eden sektör yöneticileri, bu haftadan itibaren satışların hız kazanmasını bekliyorlar.

PAZAR TAHMİNİ 450 BİN ADET
Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği'nin (OYDER) Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, kampanyaya Türkiye'nin her bölgesinden yoğun bir ilgi olduğunu söyledi. Yılın son üç ayında satışlarda ciddi bir artış bekleyen Şahsuvaroğlu, "Otomobil satın almak isteyen tüketicilere uygun kredi koşulları sunan kampanya 31 Aralık'ta sona erecek. Ayrıca 15 bin TL tutarındaki hurda araç desteği de yıl sonunda bitiyor. Bu iki destek son çeyrekte işlerin çok bereketlenmesini sağlayacak" dedi. Şahsuvaroğlu, yıl sonu toplam pazarın 450 bin adet seviyesinde kapanacağını söyledi.

KAMPANYA REKABETİ BAŞLADI
Kamu bankalarıyla işbirliği yapan anlaşmalı firmalara Toyota ve Mercedes-Benz de katıldı. Böylece firma sayısı 11'e yükseldi. 31 Aralık tarihine kadar sürecek kampanyada Fiat, Honda, Hyundai, Renault, Toyota, Isuzu, Karsan, Temsa, Otokar, BMC, Mercedes-Benz bulunuyor. Ancak, bu firmaların dışındaki ithal markaların da özel bankaların işbirliğiyle düşük faizli kampanyalar yaptıkları görülüyor.

ÖZEL BANKALARA ÇAĞRI
Özel bankalara kampanyaya katılmaları için çağrı yapan Şahsuvaroğlu, "Özel bankalar yıllar boyu otomotiv perakendeciliği pastasından en büyük payı aldılar. Bugün özel bankalarımızı aynı yönde hareket ettiğini görmek bizi memnun eder"dedi.

(Ufuk Sandık/Sabah)

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Ehliyet alımı ve yenilemede yeni dönem!

Ehliyet alımı ve yenilemede yeni dönem!

access_time25 Nisan 2024 10:55

Trafik kazalarının artması nedeniyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni bir düzenleme yapıldı. Bu düzenlemede uyku apnesi ile ilgili karar çok dikkat çekti. Bu yeni...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

TÜİK'ten yapılan açıklamaya göre, martta trafiğe kaydı yapılan araç sayısı aylık ve yıllık bazda artış gösterdi.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (2)

  • Enis Kılınç 08 Ekim 2019 15:50Fiyatların düşmesi güzel bir olay inşallah böyle devam eder

    (%0) (%0)
  • caner köse07 Ekim 2019 14:21çok iyi oldu bu durum umarım ötvde düşer

    (%0) (%0)