Formula 1 Kanada Grand Prix’e virüs ertelemesi

Formula 1 Kanada Grand Prix’e virüs ertelemesi

access_time08 Nisan 2020 13:02
Formula 1, bugün yaptığı açıklamada en sevilen yarışlardan biri olan Kanada Grand Prix’sinin ertelendiğini duyurdu. Açıklamada yarışın ne zaman düzenleneceği bilgisi paylaşılmadı.

Dünya çapında her sene düzenlenen ve milyonlarca insan tarafından takip edilen her etkinlik yayılmaya devam eden korona virüs salgını nedeniyle iptal oldu. Elbette bu etkinlikler arasında motor sporları yarışları da yer alıyordu. Motor sporlarının zirvesi olan Formula 1, korona virüsten ciddi anlamda etkilendi.

Geçtiğimiz haftalarda başlaması planlanan ve normalde bu hafta 3. yarışını düzenlemiş olması gereken Formula 1, salgın nedeniyle yarışları düzenleyemedi; planlanan yarışların birkaçı da iptal oldu ya da ertelendi. Korona virüsten etkilenen yarışlar arasına son olarak Kanada Grand Prix’si katıldı.

Kanada Grand Prix’si ertelendi

F1 tarafından paylaşılan açıklamada Formula 1 sezonunun en sevilen yarışlarından Kanada Grand Prix’si, korona virüs nedeniyle ertelendi. Açıklamada yarışın ertelenmesi kararından üzüntü duyulduğu belirtildi ve şu ifadeler kullanıldı:

“Bu erteleme, kolay bir şekilde alınan bir karar değildi. Geçen aydan bu yana Formula 1 ve Montreal, Turizm Montreal ve hem eyalet hem de federal hükûmetlerden temsilcilerle sürekli iletişim hâlindeydik. Halk sağlığı yetkilileri tarafından yayınlanan direktifleri duyduk ve COVID-19 salgınının doğrudan bir sonucu olarak yetkililer tarafından sağlanan uzman rehberliğini takip ediyoruz.”

Formula 1 2020 sezonunda ertelendiği açıklanan son yarış olan Kanada Grand Prix’siyle birlikte ertelenen veya iptal edilen yarış sayısı 9’a yükseldi. Bugüne kadar ertelendiği veya iptal edildiği açıklanan yarışlar şu şekilde oldu:

-Avustralya Grand Prix (15 Mart): İptal edildi

-Bahreyn Grand Prix (22 Mart): Ertelendi

-Vietnam Grand Prix (5 Nisan): Ertelendi

-Çin Grand Prix (19 Nisan): Ertelendi

-Hollanda Grand Prix (3 Mayıs): Ertelendi

-İspanya Grand Prix (10 Mayıs): Ertelendi

-Monako Grand Prix (24 Mayıs): İptal edildi

-Azerbaycan Grand Prix (7 Haziran): Ertelendi

-Kanada Grand Prix (14 Haziran): Ertelendi

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

access_time19 Nisan 2024 14:19

Tesla, ABD'de 3 bin 878 Cybertruck'ı, sıkışmış bir gaz pedalının aracın istem dışı hızlanmasına neden olarak çarpışma riskini artırabileceği endişesiyle servislere...

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

access_time19 Nisan 2024 12:43

Dünyada fiyatı düşerken Türkiye'de fiyatı artan Tesla'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Türkiye'deki en ucuz Tesla'nın fiyatı yaklaşık 1 milyon TL ucuzladı. Model Y'nin arkadan...

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

access_time18 Nisan 2024 13:51

TOGG'un CEO'su Karakaş, yerli elektrikli otomobile ilişkin, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)