Formula 1 Türkiye Grand Prix'nde sıralama belli oldu

Formula 1 Türkiye Grand Prix'nde sıralama belli oldu

access_time09 Ekim 2021 16:19
F1 Türkiye Grand Prix'nin sıralama turlarında ikinci olan Mercedes pilotu Valtteri Bottas, Lewis Hamilton'ın cezası nedeniyle yarın düzenlenecek yarışa ilk cepten başlayacak

İstanbul Park'ta sıralama turları sona erdi. Lewis Hamilton, 1.22.868 süre ile pist rekorunu kırdı ancak 10 sıra grid cezası nedeniyle 11. sıradan başlayacak.

Valtteri Bottas, 0.130 saniye daha yavaş kalarak ikinci sırayı aldı ve Hamilton'ın cezası nedeniyle pole pozisyonunu alan isim oldu. Max Verstappen ise 0.328 saniye daha yavaş tur ile 3. en hızlı sürücü oldu ve yarışa ikinci sıradan başlama hakkını kazancı.

Ferrari'den Charles Leclerc dördüncü, Alpha Tauri'den Pierre Gasly beşinci, Alpine'den Fernando Alonso altıncı, Red Bull'dan Sergio Perez yedinci, McLaren'den Lando Norris sekizinci, Aston Martin'den Lance Stroll dokuzucuncu, Alpha Tauri'den Yuki Tsunoda onuncu oldu.

1. SEANSTA MCLAREN ŞOKU YAŞADI
1. eleme seansı neredeyse yağmur ile birlikte başladı. Pilotların tamamı yoğun yağış ihtimaline karşılık yeşil ışıkla birlikte pistte tur atmaya başladılar.

Araçlar pistte turladıkça asfalt daha çok kurumaya başladı ve giderek daha iyi dereceler geldi. İlk turlarda pilotlar üst üste spin atarken, dakikalar geçtikçe hatalar azaldı.

Lewis Hamilton, 1. eleme seansında İstanbul Park'ın en hızlı sıralama turu derecesi rekorunu 1.24.585 ile kırdı ve en hızlı pilot oldu.

İlk bölümün en büyük sürprizi ise Haas pilotu Mick Schumacher'in 2. eleme seansına kalması oldu.

Bu eleme seansında McLaren'den Daniel Ricciardo, Williams'tan Nicholas Latifi, Alfa Romeo pilotları Antonio Giovinazzi ve Kimi Raikkonen, Haas'tan Nikita Mazepin elenen isimler oldular.

2. ELEMEDE HAMILTON REKOR KIRDI
2. eleme seansında tüm pilotlar orta sertlikte lastiklerle turlar attı.

Mercedes pilotu Lewis Hamilton, 1.23.082 ile hem pistin en hızlı turu rekorunu geliştirdi hem de seansın en hızlısı oldu.

Güç ünitesini tamamen değiştirdiği için yarışa son sıradan başlayacak olan Ferrari pilotu Carlos Sainz, tur süresi kaydetmeyerek elendi. Diğer elenen 4 pilot Aston Martin'den Sebastian Vettel, Alpine'den Esteban Ocon, Williams'tan George Russel ve Haas'tan Mick Schumacher oldu.

Formula 1 yeniden İstanbul'da

Katar GP, 2021 Formula 1 takviminde!

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)