Fransa Renault krizine müdahale etti

Fransa Renault krizine müdahale etti

access_time20 Kasım 2018 14:57
Carlos Ghosn'un Japonya'da tutuklanmasının ardından Fransa, Renault'u geçici bir yönetim oluşturmak üzere acil toplantıya çağırdı

Renault'un ortağı Nissan Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Carlos Ghosn, şirket parasını kişisel amaçlı kullandığını ve gelirini eksik beyan ettiğini belirttikten sonra dün Japonya'da tutuklandı.

Fransa Maliye Bakanı Le Maire, söz konusu gelişmenin ardından Ghosn'un Renault'daki görevinde kalmaması gerektiğini belirterek, Renault'u zararı sınırlamak için kendi içinde geçici bir yönetim ekibi kurma konusunda hızlıca harekete geçmeye çağırdı.

"Carlos Ghosn artık Renault'u yönetebilecek bir pozisyonda bulunmuyor." diyen Bakan Maire, "Yine de, Ghosn'un basit bir nedenden dolayı yönetim kurulundan resmi olarak ayrılmasını talep etmedik, elimizde hiçbir kanıtı yok ve gerekli yasal prosedürleri izliyoruz." ifadelerini kullandı.

Renault yönetim kurulu, maliye bakanının çağrısı üzerinde gün içinde toplanarak geçici yönetim yapısı kurmayı görüşecek.

Diğer taraftan Nissan perşembe günü Ghosn'u Yönetim Kurulu başkanlığı görevinden almayı planlıyor. Le Maire, konuyla ilgili Japon mevkidaşıyla görüşeceğini ve Fransa'nın önceliğinin Renault şirketinin istikrarını sağlamak olduğunu söyledi.

Fransız devleti Renault'un yüzde 15'ine sahip ve bunun karşılığında da Nissan'da yüzde 43.4 hisseye sahip.

Renault hisseleri dün yüzde 8.4 geriledikten sonra bugün TSİ 13:44 itibariyle yüzde 2.42 ekside bulunuyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)