Gıdadaki yasak otoya mı kayacak?

Gıdadaki yasak otoya mı kayacak?

access_time19 Ağustos 2014 09:19
Rusya'nın batılı ülkelerden otomobil alımlarını da kapsayan yeni sınırlamaların yolda olduğu ifade edildi
Rusya'nın ABD ve AB'ye uyguladığı yaptırımlarla ilgili farklı haberler geldi.  RIA Haber Ajansı’na göre Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, gıda ithalatındaki kısıtlamaların uzun sürmemesini umduğunu söyledi. Interfax Haber Ajansı’na göre ise Başbakan Yardımcısı Dvorkovıch, Rusya'nın, yaptırım altındaki batı kaynaklı hammaddelerin Belarus ve Kazakistan'dan işlenmiş halde satın alınmasına izin vereceğini ifade etti. Rusya hükümeti, yaptırımlar sonrası yaklaşık yüzde 50'sini ithal ettiği balık, süt ve peynir gibi ürünlerin fiyatlarını kontrol etmekte zorlanmaya başlamıştı.

OTOMOTİVDE YENİ SINIRLAMALAR

Moskova'da yayınlanan Vedomosti Gazetesi ise Rusya'nın, ABD ve Avrupa Birliği'nin Moskova'ya karşı ek yaptırımlarını artırması durumunda, karşı atağa geçerek batılı ülkelerden otomobil alımlarını da kapsayan yeni sınırlamalara gidebileceğini yazdı.  

Bu önlemlerin Rusya'da fabrikası bulunan uluslararası otomotiv markaları için yumuşatılması beklenirken, Daimler AG'nin Mercedes-Benz'i gibi ithal edilen lüks sınıf markalar daha kırılgan konumda olabiliceği belirtildi. Batı, Rusya'yı Ukrayna'daki ayrılıkçı gerillaları silahlandırmakla suçlarken, Moskova bu iddiaları reddediyor. Batılı ülkeler Rusya'ya finans ve enerji sektörünü kapsayan yaptırımlar uygularken, Rusya da bu yatırımlara karşılık olarak batıdan pek çok gıda ürününün ithalatını durdurdu. Vedomosti Gazetesi'nin haberine göre araç ithalatına sınırlama getirilmesi Putin tarafından reddedilse de batının yeni yaptırımlar uygulaması durumunda alternatif olarak alınacak önlemler arasında yer almaya devam ediyor. Gazetenin haberine göre, hükümetten adını açıklamayan bir kaynak, Rusya'nın tamamen ya da kısmen yaptırım uygulayan ülkelerden araç ithalatını durdurabileceğini söylerken, bir başka kaynak da yeni önlemlerle ilgili bir talimat verilmediğini söyledi. Rusya Sanayi Bakanlığı'ndan da konu ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Rusya'da uluslararası otomotiv şirketleri 2000'li yılların ortalarından itibaren 5 milyar dolarlık yatırım yaptı. Hükümet ithal araçlar üzerindeki vergileri artırarak ve yedek parçalar üzerindeki tarifeleri düşürerek uluslararası yatırımcıyı teşvik etti. Rusya'da faaliyet gösteren uluslararası otomotiv firmaları arasında Ford Motor, Volkswagen, Renault, Toyota ve Hyundai yer alıyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla hisseleri uçuşa geçti

Tesla hisseleri uçuşa geçti

access_time24 Nisan 2024 12:46

Küresel çapta satışlardaki düşüşün ardından yeni modeller tanıtacağını açıklayan ABD'li elektrikli araba üreticisi Tesla'nın hisse değerleri, yeniden yükselişe...

 İşte martta en çok satılan otomobil markaları

İşte martta en çok satılan otomobil markaları

access_time24 Nisan 2024 11:33

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

access_time24 Nisan 2024 11:29

Türkiye'de toplam elektrikli araç satışları 2023'te önceki yıla göre 8 kattan fazla artarak 68 bin 700'e yükseldi.

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

access_time24 Nisan 2024 11:24

Almanya otomotiv sektöründe, gerek ana sanayilerde gerekse tedarik sanayindeki önemli firmalarda kilit rollerde Türk yöneticiler var.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)