Hyundai yeni i20 Türkiye'de satışa sunuldu

Hyundai yeni i20 Türkiye'de satışa sunuldu

access_time09 Kasım 2014 12:51
Hyundai Assan Genel Müdürü Göker, Türkiye'de kasım ve aralık aylarında toplam 4 bin yeni i20 satmayı hedeflediklerini söyledi
Hyundai'nin B segmentindeki modeli i20'nin yeni versiyonu Türkiye'de satışa sunuldu.  
Hyundai'nin Getz modelinden sonra piyasaya sunduğu i20, yeni kimliğiyle otomobilseverlerin karşısına çıktı. Markanın üçüncü B segment otomobili olan yeni i20, 37 bin 990 liradan başlayan fiyatlarla satışta olacak. 

Jump, Style ve Elit adlı üç farklı donanım seviyesi bulunan Yeni i20, 1,2 ve 1,4 litre benzinli ve 1,4 litre dizel olmak üzere üç farklı motor seçeneğiyle sunulacak. 

Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, Cunda Adası'nda düzenlenen yeni i20'nin tanıtım toplantısında, Türkiye'de kasım ve aralık aylarında toplam 4 bin yeni i20 satmayı hedeflediklerini kaydetti. 

Hyundai Assan'ın yıllık i20 üretim hedefinin 130 bin olduğunu aktaran Göker, markanın İzmit Fabrikası'nın bantlarından inen yeni i20'nin ihracatına da başlandığını bildirdi.  

Avrupa öncelikli olmak üzere bölgedeki 30'dan fazla ülke için sadece Türkiye fabrikasında üretilip ihraç edilecek olan yeni i20'nin gönderildiği ilk ülkenin Fransa olduğunu aktaran Göker, "Hyundai Assan İzmit Fabrikası 3 vardiya ile yılda toplam 200 bin Yeni i10 ve Yeni i20 üretecek. Bu iki modelin dünyadaki tek üretim merkezi konumundaki fabrikamız henüz üretime aldığı Yeni i20'den 2014 yılında 25 bin, 2015 yılında da 110 bin ihracat gerçekleştirmeyi planlıyor" diye konuştu. 

Göker, bir önceki nesil i20'nin 2008'den bu yana Avrupa'da 400 binden fazla sattığını belirterek, "1997 yılında kurulan Hyundai Assan İzmit Fabrikası, geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği kapasite artırımıyla birlikte yıllık olarak 200 bin üretim gerçekleştiriyor. Hyundai Assan, 180 bin adetlik yıllık ihracat ve 2 milyar dolar ihracat geliri hedefliyor" dedi. 

Hyundai Assan Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akın ise "Hyundai ayrıca B segmentinde toplam benzinli motor satışlarında en çok tercih edilen marka durumunda. Ayrıca benzinli otomatikteki en çok satışı yapan Hyundai, Yeni i20 ile de bu başarısını sürdürmeyi hedefliyor" diye konuştu. 

Tasarım Almanya'da üretim Türkiye'de 
Hyundai'nin Almanya'daki Rüsselsheim Tasarım Merkezi'nde geliştirilen Yeni i20, Avrupalı müşterilerin beklentilerine uygun olarak Hyundai Assan İzmit Fabrikası'nda Türk işçisinin emeğiyle üretilecek. 

Hyundai'nin Akıcı Tasarım 2.0 felsefesinin en yeni temsilcisi olan otomobil, estetik dış görünümü, sürücü odaklı kokpiti, kaliteli kabini, yüksek donanım seviyesi ve kullanım rahatlığıyla öne çıkıyor. 

Eskisine göre daha uzun, daha geniş ve daha kaliteli bir gövdeye sahip olan yeni i20, tamamen yeni bir platform üzerinde inşa edildi. Altıgen ızgara, LED entegre ön farlar, geniş hava girişli ve difüzörlü sportif tamponlar, tasarımda olduğu kadar sürtünme katsayısının azaltılmasında etkili olan arka stoplar, yeni i20'nin başlıca yenilikleri arasında yer alıyor. 

Geriye doğru uzanan LED entegre projeksiyon tip ön farlarıyla sportif bir görünüm sergiliyen yeni i20'de yeni nesil altıgen ızgara ön tamponun alt kısmına doğru yerleştirildi. Çift tonlu, alaşımlı 16 inç jantlara sahip otomobil, panoramik cam tavanıyla da segmentinden ayrışıyor. Çift tonlu kombinasyonlardan oluşan 4 farklı iç mekan rengi seçeneği bulunan yeni i20'de, bu kombinasyonları dış kısımda 9 farklı renk seçeneği destekliyor. 

Aks mesafesi 2 bin 570 milimetreye çıkarılan otomobil, 301 litrelik bagaj kapasitesiyle geniş bir kullanım alanı sunuyor. Sınıfının ötesinde geniş iç mekan ve birçok saklama gözleri sunan yeni i20, piyano siyahı parlak boya ve krom malzemelerle desteklenen iç mekana sahip. Üst donanım paketinde ise Bluetooth ve navigasyon özelliği de bulunan otomobilin tüm donanım seviyelerinde USB/AUX girişi standart olarak sunuluyor. Yeni i20'de 7 inç dokunmatik ekranlı müzik sistemi bulunuyor. 

Yüksek güvenlik ve donanım özellikleri 
Hyundai, iki farklı "Kappa" benzinli ve düşük yakıt tüketimi sergileyen CRDI dizel motorla ürettiği Yeni i20'de Euro6 normlarını karşıladı. 1,2 ve 1,4 litre benzinli ve 1,4 litre dizel olmak üzere üç farklı motor seçeneği bulunan otomobil 5 ve 6 ileri manuel şanzımanlarıyla gösterge paneline yerleştirilen vites değiştirme uyarı sistemi sayesinde yakıt ekonomisine de katkıda bulunuyor. 

Yeni i20, daha rahat bir sürüş için direksiyon sistemini de değiştirdi. Yeni otomobilde kullanılan elektrik destekli direksiyon sayesinde en dar ve en sıkışık trafikte bile pratik bir manevra kabiliyeti elde ediliyor.  

Yeni i20, yollardaki sürprizler karşısında, tüm yolcuları dört bir taraftan koruyan gelişmiş güvenlik donanımlarıyla donatıldı. Elektronik Stabilize Programı (ESP), aracın savrulmasına neden olabilecek durumlarda, her tekerlek için fren dağılımı ve tekerlek hızı gibi kontrolleri yaparak güvenli bir sürüş imkanı sağlıyor. ESP, tüm donanım seviyelerinde standart olarak sunuluyor. 

Kuru ya da ıslak asimetrik yüzey üzerinde meydana gelen ani fren ya da yön değişikliği esnasında aracın kontrollerini denetleyen Araç Stabilite Yönetim Programı (VSM), güvenli bir sürüş için destek oluyor. Yeni i20'de standart olarak sunulan Yokuş Kalkış Destek Sistemi de yokuş üzerinde oluşabilecek tehlikeli geri kaymaları önlemeye yardımcı oluyor. 

Lastik basınçlarında bir düşüş olduğunda kullanıcılarını uyararak güvenliklerini artırmak için TPMS sistemi de standart olarak bulunan Yeni i20'de sunulan Aktif Ön Koltuk Başlıkları, kaza anında yolcunun boynuna daha yakın mesafede konumlanarak, boyun yaralanmalarının önlenmesine etkin bir şekilde destek oluyor. 

Yeni i20'de standart olan sürücü, ön yolcu ve Elite donanım seviyesiyle sunulan yan ve perde hava yastıklarıyla da araç içerisinde koruma üst düzeyde sağlanıyor. Arka park sensörleri de geri manevralarda veya aracı park ederken kullanıcılarına kolaylık sunuyor ve yaklaşan nesneler konusunda uyarıyor. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Maserati yeni pist otomobili Project24'ü tanıttı

Maserati yeni pist otomobili Project24'ü tanıttı

access_time31 Temmuz 2022 11:11

Maserati, yepyeni ve sadece pist kullanımı için geliştirdiği süper spor otomobil projesi "Project24"ü tanıttı.

Skoda'nın yeni gözbebeği Fabia RS Rally2 tanıtıldı!

Skoda'nın yeni gözbebeği Fabia RS Rally2 tanıtıldı!

access_time19 Haziran 2022 17:35

Skoda ralli aracının yeni neslini tanıttı. Dördüncü nesil FABIA üzerine yorumlanan araç, RS mahlasıyla FABIA RS Rally2 adını aldı.

Honda 'dan Japonya'da bir ilk

Honda 'dan Japonya'da bir ilk

access_time22 Eylül 2021 08:20

Honda Motor'un Japonya içinde çevrim araç satışı yapacağı, bu satış şeklinin Japonya'da bir ilk olacağı bildirildi.

Çin'in yeni elektrikli otomobili Nio satışa sunulacak

Çin'in yeni elektrikli otomobili Nio satışa sunulacak

access_time07 Mayıs 2021 10:31

Çinli elektrikli otomobil üreticisi Nio, Avrupa piyasasına giriyor. Çinli elektrikli  araç üreticisi Nio, 2022 yılından itibaren Almanya'da da boy  göstererek Mercedes Benz, BMW...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)