İkinci el fiyatlarında 6+6 düşüşü bekleniyor

İkinci el fiyatlarında 6+6 düşüşü bekleniyor

access_time17 Eylül 2022 09:57
“6 ay ve 6 bin kilometre”yi geçmeyen sıfır araçlara getirilen satış yasağı piyasadaki fiyatları aşağı çekmeye başladı. Sektör temsilcilerine göre galeriler sıfır araçları elinden çıkaramadı. Bu durum fiyatları daha da aşağı çekecek.


Ticaret Bakanlığı'nın "6 ay ve 6 bin kilometre"yi geçmeyen sıfır araçlara getirdiği satış yasağının ikinci elde fiyatları daha da aşağı çekmesi bekleniyor. Sektör temsilcileri, 15 Eylül'de uygulamanın başlamasıyla fiyatlarda düşüşün gözleneceğini belirtirken yapılan hileler konusunda da uyardı. 

HİLEYLE SATIYORLAR

İkinci elde 1-2 puanlık fiyat düşüşü bekleyen gaeliriciler, hilelerle ilgili de şu bilgileri verdi: 

"6 ay ve 6 bin kilometre"yi geçmeyen araçlara satış yasağı uygulamasına anında uyum sağladı ve araç satışının 'yasağa rağmen' çeşitli formüllerle devam etmeye çalışıyorlar. Bu formüllerden birincisi 'şahıstan-şahısa satış' yöntemi... Bu yöntemle sıfır aracın satışını bizzat galeri değil teslim ettiği akrabası ya da tanıdığı üzerinden müşteriye yapıyor. Diğer bir satış yöntemi ise ekspertiz ve noter sürecindeki birtakım hilelerle gerçekleştiriliyor. Bir başka yöntem ise cezaya rağmen satış yapmak. Eğer galericinin elde edeceği kâr 8500 liralık cezadan daha fazlayla bu satış risksiz en temiz yöntemlerden biri."

'SIFIR'LAR RENT A CAR'LARDA İŞBAŞI YAPTI

Alınan bilgiye göre ilan sitelerindeki kilometre bilgileri bir gecede "6001"e dönüşürken galeriler aracı satışa hazır hale getirmek için yeni yöntemleri de devreye soktu. Bunlar arasında rent a car firmasına veya korsan taksi çalıştıranlara kiraya vererek kilometreyi yükseltme formülü de bulunuyor. (Akşam) 

6 ay ve 6 bin km sınırlamasına süreli istisna

6 ay 6 bin km'ye dava

İkinci el otomobil satışına 6 ay, 6 bin km şartı getirildi

6 ay ve 6 bin kilometre oto fiyatlarını aşağı çekecek mi

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)