​İkinci el ile sıfır oto arasındaki makas açıldı

​İkinci el ile sıfır oto arasındaki makas açıldı

access_time03 Mart 2014 10:19
Otomobilleri yüzde 15'e kadar avantajlı fiyata sahip olmak mümkün mü?
Yeni yıla ÖTV artışıyla giren otomotiv sektörü, geçen yılın ortalarından itibaren mücadele ettiği kur ve kredi kullanımındaki sınırlandırmalar sebebiyle 2014’te ciddi bir daralma bekliyor. Sektör dernekleri ve marka temsilcilerinin açıkladığı en az yüzde 20’lik daralma beklentisi, otomotivcileri kara düşündürse de ikinci el pazarı için önemli bir fırsat anlamına geliyor.

2 milyonluk pazar

İkinci el otomotiv sektörünün yeni oyuncularından Otomol, farklı konsept anlayışı ve sunduğu avantajlarla dikkat çekmeyi başarıyor. Şirketin Genel Müdürü Tuğrul Denizaşan, Türkiye’de yeni araç pazarının ortalama 3 katı kadar ikinci el araç pazarı oluştuğunu söyledi. Bugün Gazetesi’nden Gökhan Kara’nın haberine göre Son yıllarda ikinci el otomobil pazarının 2 milyon adede ulaştığını vurgulayan Denizaşan, “Böyle büyük bir pazar içinde çok az kurumsal hizmet veren firma var. Buradan yola çıkarak Mayıs 2013’te faaliyete açtığımız Otomol’le ikinci el araç sektöründe tüketiciye güven, sektöre daha yüksek kalite getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’nin en büyük kurumsal ikinci el araç alım-satım merkezini Merter’de kurduklarını belirten Denizaşan, sadece bu 24 bin metrekarelik Showroom’da bile 300’ün üzerinde araç sergilendiğini kaydetti. Türkiye çapında şimdiden 7 noktada hizmet verir hale geldiklerine işaret eden Denizaşan, hazirana kadar 4 yeni yetkili satıcıyla daha hizmete başlayacaklarını ifade etti.

Tüketici tercihi değişiyor

Tüketicilerin 5 bin kilometrede bir aracı, 0 kilometre bir araçtan farklı görmediğini aktaran Denizaşan, şöyle devam etti: “Dolayısıyla düşük kilometre ikinci el araç almayı düşünürseniz, sıfır araç alımına göre daha üst segmentte bir aracı rahatlıkla tercih edebiliyorsunuz. Böylece ikinci el üst segment bir aracı minimum yüzde 15 ve orta segment bir aracı ise yaklaşık yüzde 7 daha uygun bir bütçeyle satın alabiliyorsunuz.”  


10 bin liraya kadar parça hizmeti var

Otomol’de garanti ve takas hizmetiyle araç satışı yaptıklarını hatırlatan Denizaşan, sistemi şöyle özetledi: “Aracın ekspertiz sonucunu ve fiyatını son teknoloji cihazlar yardımıyla alıyoruz. Böylece tramer ve servis kayıtlarıyla birlikte aracın geçmişini ve şu anki durumunu net bir şekilde ortaya koyabiliyoruz.

6 aylık Silver ve 12 aylık Gold Garanti motor, şanzıman ve elektrik sisteminin bazı unsurlarını kapsarken, 12 aylık Platinum’da buna ilave olarak çekiş sistemi, elektronik aksam, motor soğutma sistemi, turbo, klima kompresörü de sunuluyor. Hem yol yardımı hem de konaklama hizmetimiz var. Ayrıca garanti kapsamında araç fiyatının içinde 10 bin liraya kadar parça hizmeti aldığınızı dikkate alırsak, avantajın da fotoğrafı daha net ortaya çıkıyor.”
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Otomobil markalarından Temmuz kampanyaları

Otomobil markalarından Temmuz kampanyaları

access_time24 Temmuz 2021 13:52

Türkiye otomotiv pazarı pandemi koşullarına rağmen canlılığı sürdürüyor. Yılın ilk 6 ayında satışlarını yüzde 55 artıran markalar, tatil sezonun gelmesi ile birlikte kampanyalara...

Otomobil markalarından yaza özel kampanya

Otomobil markalarından yaza özel kampanya

access_time26 Haziran 2021 16:40

Yaz aylarının gelmesi ile tatil hazırlıkları başladı

Otomobil markalarının Mayıs kampanyaları

Otomobil markalarının Mayıs kampanyaları

access_time15 Mayıs 2021 14:46

Birçok otomobil markası, büyük çoğunluğu tam kapanma ile geçen Mayıs ayında tüketicileri unutmadı

Renault avantajları Mayıs ayında da hız kesmiyor

Renault avantajları Mayıs ayında da hız kesmiyor

access_time07 Mayıs 2021 14:44

Salgın dönemindeki faaliyetleriyle hayati önem taşıyan sağlık çalışanları ve çiftçilere de dosya masrafsız kredi ve ilk bakım hediyesi sunuluyor

YORUM YAP

YORUMLAR (0)