İkinci el otomobil piyasası hareketlendi

İkinci el otomobil piyasası hareketlendi

access_time05 Nisan 2015 13:52
Sıfır otomobillerdeki cazip kampanyalar nedeniyle bir süredir durgunluk yaşayan ikinci el otomobil piyasasında yeniden hareketlilik başladı
Uzun zamandır durgun olan ikinci el otomobil piyasasının yaz ayları yaklaşırken hareketlenmesi esnafın da yüzünü güldürdü. İkinci el otomobillere olan talep nedeniyle lüks araçlarda fiyatların yüzde 5 arttığı belirtildi.

Adana Oto Galericiler Esnaf Odası Başkanı Velat Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kredi faizlerindeki düşüş ve sıfır otomobillerdeki kampanyalı cazip fiyatlar nedeniyle uzun süredir durgunluk yaşayan ikinci el otomobil piyasasının ilkbahar döneminde hareketlendiğini söyledi.

Tatil hazırlıkları yapmaya başlayan ve model yükseltmek isteyen vatandaşların arayışlara başladığını belirten Şen, "Önceki aylara nazaran bu ay ikinci el otomobil satışlarında yüzde 50 artış var. Lüks araçlarda ikinci el fiyatları biraz yüksek. İlerleyen günlerde vatandaşlarımızın oto pazarlarında ve galerilerde her bütçeye uygun araç bulabileceğini düşünüyorum" dedi.

"Temiz araç bulmak zor"

Otomobilini satmak için pazara getiren Atilla Öz ise ilkbahar mevsiminin gelmesiyle özellikle ikinci elotomobil piyasasının hareketlendiğini vurguladı.

Temiz ve kazasız araçların daha çabuk satıldığını anlatan Öz, "Şu anda temiz araç bulmak zor, olduğu zaman da hemen satılıyor. Adana'da araçlarda boya sorunu var. Çamurlukta az bir boya olsa bile fiyatlar 3-5 bin lira geriye çekiliyor. Benim aracımın boya görmemişi 52 bin lira. Ama kapısında az bir boya ver diye ben 48 bin liraya satıyorum" diye konuştu.

Otomobil alıcısı İbrahim Alkan da bazı markaların ikinci el fiyatlarının çok yüksek olduğunu, istediği aracın temizini ise bir türlü bulamadığını anlattı.

Kurban Bayramı'nda otomobilini sattığına değinen Alkan, "Bir türlü denk getirip de bir araba alamadım. Fiyatların biraz daha ucuzlamasını bekliyorum" ifadelerini kullandı.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Yerli otomobil test aşamasında

Yerli otomobil test aşamasında

access_time05 Mart 2016 07:49

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yerli otomobilde 30-40 araçlık test filosu üretileceğini söyledi

Yeni yılda el yakacak

Yeni yılda el yakacak

access_time31 Aralık 2015 14:10

2016 model araçların gelmesiyle sıfır otomobilde fiyatlar artacak. Bu artış ikinci el otomobil fiyatlarını da yukarıya çekecek

Konuşan Murat 124 ilgi çekiyor

"Konuşan" Murat 124 ilgi çekiyor

access_time27 Aralık 2015 15:02

Antalya'da düzenlenen "Murat 124" buluşması etkinliğinde, birbirinden renkli ve özellikli otomobiller sergilendi

Yılbaşı için otobüs biletleri tükendi

Yılbaşı için otobüs biletleri tükendi

access_time27 Aralık 2015 11:40

Yılbaşı tatilinde 8 milyon yolcu taşımayı hedefleyen otobüs firmaları, vatandaşların mağdur olmaması için 4 bin 500 ek sefer düzenleyecek

YORUM YAP

YORUMLAR (0)