İkinci elde fiyatlar neden yükseldi

İkinci elde fiyatlar neden yükseldi

access_time12 Ekim 2020 14:51
İkinci el oto sektöründeki son durum hakkında açıklamalarda bulunan Otomerkezi.net'in CEO'su Karakaş, sıfır araçtaki stok sıkıntısı, kur artışı, ÖTV'deki düzenleme gibi birçok etkenin fiyat artışına sebep olduklarını dile getirdi.

Otomerkezi.net CEO'su Muhammed Ali Karakaş, ikinci el oto pazarında yaşanan fiyat artışları ve pazar sirkülasyonu ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Eylül ayında ikinci el online pazarı satışlarının, Ağustos ayına göre ortalama yüzde 15 düşmesindeki sebebin kur artışı ve kredi faiz oranlarındaki radikal yükseliş olduğunu dile getiren Karakaş, ikinci el araç fiyatlarının fahiş bir seviyeye gelmesinde bireysel satıcıların önemli payı olduğunu söyledi.

Karakaş, "Ertelenen talep, sıfırdaki stok problemi, kur artışı gibi hususlar fiyatların artışına elbette sebep oldu, fakat bir yerden sonra pazardaki hareketlilik ve ani fiyat yükselişleri, otomotiv dışı farklı sektörlerde çalışan insanların maalesef iştahını kabarttı kabarttı. Bugün satışlar geçen yıla göre yüksek gözükse de sanal bir artıştan bahsediyoruz. Araç alıp satanlar hep aynı kişiler. Artık her iki kişiden biri sadece yatırım amaçlı otomobil satın alıyor. Bu araç sahipleri fiyatları zaman içerisinde ciddi şekilde artırdı" ifadelerini kullandı.

Ali Karakaş, ikinci el oto ticaretiyle ilgisi olmayan vatandaşın elde ettiği kâr ile ilgili de örnekler paylaşarak, "Geçtiğimiz aylarda bireysel bir kullanıcı, aynı anda bayiden 100 adet araç aldı, bu araçları stokladı, kiralamadı, şirketi için kullanmadı, emtia olarak bekletti. Yaz ayının başında D segmenti sedan ya da kompakt bir SUV'dan 10 adet alan kullanıcılara şahit olduk. Bu şahısların birkaç ay sonra 10 aracın satışıyla elde ettiği kar marjı, bizlerin 50 kişilik istihdam yarattığı genel merkezimizde sattığımız 600 aracın kar marjına eşdeğer. 2020 büyük markalardan, galerilerden, otomobil alım satımını meslek olarak yapanlardan çok, sektörle ilgisi olmayan kişilerin para kazandığı ve fiyatları yükselttiği yıl oldu" dedi. (Habertürk)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İkinci el otomobil pazarında satışlar yüzde 35 arttı

İkinci el otomobil pazarında satışlar yüzde 35 arttı

access_time17 Mart 2024 12:27

Türkiye'de ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında satış sayısı, şubatta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 artışla 170 bin 457 oldu.

Ocakta en çok satılan ikinci el oto markaları

Ocakta en çok satılan ikinci el oto markaları

access_time15 Şubat 2024 12:08

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay Fiat en çok tercih edilen marka olurken, model bazında binekte en çok Egea, hafif ticaride ise Doblo tercih olarak öne...

Kilometrelerini düşürdükleri araçları sattılar! 17 tutuklama

Kilometrelerini düşürdükleri araçları sattılar! 17 tutuklama

access_time10 Şubat 2024 15:13

İstanbul'da, kilometrelerini düşürdükleri araçları satan 17 şüpheli tutuklandı

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Kanun dışı araç alım-satımı düştü

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Kanun dışı araç alım-satımı düştü

access_time02 Ağustos 2023 10:50

Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklamada "Araç alım satımında kanun dışı ilan sayılarında ciddi düşüş sağlandı" dedi.

YORUM YAP

YORUMLAR (1)

  • Samet Karakuş21 Ekim 2020 12:46Ben sıfır 3008 satın aldım daha güvenilir geldi bana .

    (%0) (%0)