İlk merkez Almanya: Yerli otomobil TOGG'dan Avrupa adımı!

İlk merkez Almanya: Yerli otomobil TOGG'dan Avrupa adımı!

access_time29 Ocak 2022 13:40
Almanya'da temsilcilik açan Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'un CEO'su Gürcan Karakaş daha önce yaptığı bir açıklamada, "Önce Almanya, ardından da Avrupa'daki diğer pazarlarda satışa başlayacağız" sözlerini kullanmıştı.


Yakında seri üretimine başlanacak olan TOGG'un Avrupa'ya açılan ilk kapısı Almanya oldu. TRT Haber’deki bilgiye göre; Almanya'nın Stuttgart şehrine temsilcilik açıldı.

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş daha önce yaptığı açıklamada, "Önce Almanya, ardından da Avrupa'daki diğer pazarlarda satışa başlayacağız" demişti. 2023 yılında pazara çıkılması hedeflenen TOGG, Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2022'de de en iyi 20 markadan biri olarak seçildi.

Almanya’da 2030 yılına kadar 15 milyon elektrikli aracın trafiğe çıkması hedefleniyor. Karbon salınımı böylelikle giderek azalacak. Sektöre 3 milyar euronun üzerinde teşvik verildi. Doğuştan elektrikli Avrupa’nın ilk otomobili TOGG da bu pazara yakın olacak.

Almanya’daki otomobil fabrikalarında görev alan binlerce gurbetçi bulunuyor. Peki onlar Türkiye’nin yerli otomobili için ne düşünüyor?

“ALMANLAR İYİ ARABA OLDUĞUNU ANLAYACAK”

Alman otomotiv parçaları tedarikçisi Durmuş Yılmaz, "Kalitesine dikkat edilirse, Almanların da Türklerin de alacağına inanıyorum. Ama gerçekten çalıştığımız yerde biz, Almanların her şeye çok dikkat ettiğini görüyoruz. Biz de bunların aynısını yaparsak, kaliteye, disipline; Alman aldığı zaman bu arabanın iyi araba olduğunun farkına varacaktır" dedi.

Gurbetçilere göre otomotivde kalite ve maliyet önemli. Ayrıca teknik altyapı dikkat edilecekler arasında yer alıyor.

"TESLA'YI DA HAFİFE ALIYORLARDI"

BMW Münih Fabrikası Personel Sorumlusu Mehmet Ertürk is Togg ile ilgili şunları söyledi:
"Almanlarla konuşuyoruz, onlar da görüyorlar televizyonda. Yani Türkler ne zaman bugüne kadar araba yaptılar, yapıpta bugüne kadar başarılı oldular. 5 sene önce Tesla'nın durumu nasılsa, onları nasıl rakip görmüyorlarsa, şu anda Togg'u hiç rakip olarak görmüyorlar. Zamanında dediler ki, Tesla da BMW ile Mercedes ile çalışamaz, baş edemez, onlara rakip olamaz. Şimdi görüyoruz ki, elektrik arabalarında Tesla hepsinin önündedir. O yüzden ben umutluyum."

TOGG 2022 sonunda ilk seri üretim aracını banttan indirecek. 2023 yılında pazara çıkacak.

TOGG’a yerli ve milli harita kullanım çağrısı

 

TOGG'dan heyecanlandıran paylaşım

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)