İnternetten ikinci el otomobil alacaklar dikkat!

İnternetten ikinci el otomobil alacaklar dikkat!

access_time08 Nisan 2015 14:20
Özellikle ikinci el oto alım satımının daha da arttığı bu günlerde uyarılar da beraberinde geldi
Bursa Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, araç alanları sahte vekalet hususunda uyardı. İnternetteki fiyatların sanal olduğunu belirten Yanık, "Mutlaka alacağınız aracı görün. Ekspertizraporunu da mutlaka alın" diye konuştu.

Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, ikinci el oto alım satımının geçen yıla göre normal seyrinde devam ettiğini, satışlarda çok ciddi artış yaşanmadığını söyledi.

Yanık, "Artık oto alım satımında, yazın gelmesi, okulların kapanması veya bayram beklenmiyor. Türk milletinde artık bu anlayış kalkmış durumda. Yılın her ayında ikinci el oto alım satımı yapılıyor. İhtiyacı olan bu zamanları beklemeden aracını satıp alıyor. Araç artık bir ihtiyaç. Araç alımının artık zamanı, saati yok. İnsanlar beklemeden araç ihtiyacını gidermek zorundalar" dedi.

"İNTERNETTEKİ FİYATLAR SANAL FİYAT"

İkinci el oto alım satım ile ilgili uyarılarda bulunan Yanık, "İkinci el oto alım satımında aracı mutlaka görün ve araştırın. İnternetteki fiyatlara takılmayın. İnternetteki fiyatlar sanal ve abartılı fiyatlar. Mutlaka alacağınız aracı görün. Bilinen, tanınan, vergi levhası olan, işyeri açma ruhsatı olan yerlerden bu araçları alın. Pazarlığı yaptıktan sonra, Türkiye'nin her yerinde ekspertiz servisleri var, bu servislere mutlaka aracı gösterin. Tatmin olmuyorsanız kendi tamircinize gösterin. Bunda da tatmin olmuyorsanız yetkili servislere gösterin" diye tavsiyede bulundu.

"SAHTE VEKALETLER HAVADA UÇUYOR"

Vekaletli satışlar konusuna da dikkat çeken Yanık, "Mümkün mertebe vekaletli satışlardan uzak durun. Çünkü, vekaletli satışlarda günümüzde çok sıkıntılar çıkıyor. Sahte vekaletler ortada kol geziyor. İkinci el oto alırken bizzat ruhsat sahibinden aracı almaya çalışın. Notere gidip aracınızın devrini yapın, imzayı atarken parayı verin. Bu işlemlerden önce kaparo gibi herhangi bir ücret vermemeye çalışın. Vermek zorundaysanız küçük kaparolar verin. Noterden satışı almadan paranızı ödemeyin ki, sonunda üzülmeyin" ifadelerini kullandı.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İkinci el otomobil pazarında satışlar yüzde 35 arttı

İkinci el otomobil pazarında satışlar yüzde 35 arttı

access_time17 Mart 2024 12:27

Türkiye'de ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında satış sayısı, şubatta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 artışla 170 bin 457 oldu.

Ocakta en çok satılan ikinci el oto markaları

Ocakta en çok satılan ikinci el oto markaları

access_time15 Şubat 2024 12:08

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay Fiat en çok tercih edilen marka olurken, model bazında binekte en çok Egea, hafif ticaride ise Doblo tercih olarak öne...

Kilometrelerini düşürdükleri araçları sattılar! 17 tutuklama

Kilometrelerini düşürdükleri araçları sattılar! 17 tutuklama

access_time10 Şubat 2024 15:13

İstanbul'da, kilometrelerini düşürdükleri araçları satan 17 şüpheli tutuklandı

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Kanun dışı araç alım-satımı düştü

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Kanun dışı araç alım-satımı düştü

access_time02 Ağustos 2023 10:50

Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklamada "Araç alım satımında kanun dışı ilan sayılarında ciddi düşüş sağlandı" dedi.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)