İSPARK otoparklarına elektrikli şarj istasyonu

İSPARK otoparklarına elektrikli şarj istasyonu

access_time30 Mart 2023 12:49
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısında, İSPARK otoparklarına elektrikli şarj istasyonu kurulmasına karar verildiği açıklandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe başkanlığında 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Toplantıda, Türkiye'de yerli elektrikli araç üretimini desteklemek ve üretilen araçların şarj ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla İSPARK otoparklarında elektrikli şarj istasyonu kurulması teklifi gündeme geldi.

İSPARK Genel Müdür Yardımcısı Samet Aslan, 2023 yılında elektrik altyapısı hazır olan katlı otoparklara şarj istasyonu ünitelerinin kurularak işletilmeye hazır hale getirileceğini söyledi.

Açık ve yol üstü otoparklarda ise kurulması planlanan şarj istasyonlarının 2023'de fizibilite çalışmalarına başlanacağını anlatan Aslan, 2024 ve 2025 yıllarında ise şarj istasyonlarının kurulumlarına devam edileceğini ve işletilmeye hazır hale geleceğini belirtti.

Aslan, 2030'da İSPARK otoparklarının toplam kapasitesinin yüzde 10'unun elektrikli araçlara hizmet vermesinin hedeflendiğini kaydetti.

Oylanan teklif oy birliğiyle kabul edildi.

TARİFE DEĞİŞİKLİĞİ TALEP EDİLDİ

Adalar'da hizmet veren Ada Taksilerde kredi kartı ile ödeme yapılmasına imkan tanıyan İBB'nin teklifi görüşüldü. Bu kapsamda, Adakartlılara 14,14 lira, İstanbulkartlılara 42,40 lira olan taksi açılış ücretinin kredi kartlılara 84,80 lira olması istendi.

Kilometre başına da Adakartlılara 8,78 lira, İstanbulkartlılara 33,93 lira olan ücretin kredi kartlılara 67,86 lira olması talep edilen teklifte, bekleme ücreti ise Adakartlılara 2,18 lira, İstanbulkartlılara 6,56 lira iken kredi kartlılara 13,12 lira olması teklif edildi.

Teklif üzerine söz alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Serdar Yücel, taksilerde kredi kartı kullanımının olmasını istediklerini fakat bu uygulamanın normal fiyat tarifesi üzerinden yapılması gerektiğini söyledi.

Burada yüzde 100'lük gizli bir zam söz konusu olduğunu ifade eden Yücel, teklife bu haliyle onay vermeyeceklerini kaydetti.

Bunun üzerine İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökçe, teklifi tekrar değerlendirilmesi için komisyona geri gönderdi.

Toplantıda, Adalar'da "Ulaşım ve Lojistik Yönergesi" kapsamında 215 elektrikli araca "Bireysel ve İşletmeler için Elektrikli Araç Kullanım İzin Belgesi" görüşü verilmesi, bazı sokakların yayalaştırılması, parkomat projeleri ve taksi durak teklifleri gibi konular görüşüldü.

Ardahan-Şavşat kara yolunda araç geçişi kısıtlaması

 

Bataryalı elektrikli araç satışları p arttı

 

Ferrari'nin logosu ne anlama geliyor?

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)