İstanbul Park'ın yeni sahibi ortalığı karıştırdı

İstanbul Park'ın yeni sahibi ortalığı karıştırdı

access_time11 Ekim 2012 10:23
F1 Pisti ihalesi rekor bedelle adı ilk kez duyulan bir şirkete verildi. Eski bankacı Sinan Akıman şirket ortağı çıktı

Formula 1 yarışlarıyla türkiye’nin tanıtım için büyük proje kapsamında değerlendirilen Kurtköjy’deki F1 Pisti’nin yeni işletmecisi MC Yarış Sporları şirketi oldu. İstanbul Ticaret Odası ’nda ( İTO ) dün yapılan ihaleye beş firma katıldı. Açık arttırma yolu ile yıllık 9.1 milyon lira kira bedeline çıkan İstanbul MC Yarış Sporları LTD yarışın galibi oldu. 3 milyon lira ile açılan açık arttırma 17 tur sürdü. Ceyda Erem’in sahibi olduğu CNR Fuarcılık 6.7 milyon lirada yarıştan çekilince F1 Pisti’ni işletme hakkı adı ilk kez duyulan MC Yarış Sporları’na kaldı. 2023 yılına kadar pisti işletme hakkını alan firmanın arkasında ise, İngiliz bir yatırım fonu olduğu belirtildi.
10 YILDA 100 MİLYON LİRA ÖDEME
Motor aksesuarları şirketi MC Yarış Sporları’nın ortaklarından Mahmut Sinan Akıman eski banka portföy yöneticisi ve aynı zamanda motor yarışçısı çıktı. 18 yıl çalıştığı Garanti Bankası’ndan yeni ayrıldığı belirtilen Akıman ve ortakları 10 yıllık ihale süreci için 100 milyon liraya yakın bir ödeme yapacak.
İngiliz ortaklı MC Yarış Sporları şirketinin ihale için kurulduğu belirtilirken pistte yarışmaların yanında turizm yatırımlarının da gündeme gelebileceği öne sürüldü. İddialara göre proje kapsamında bir otel yapılacak. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu da ihale sonucunu şaşkınlıkla karşıladığını ve bir anda sanki gökten iner gibi gelen bu şirketin kim olduğunu araştırdığını söyledi.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

TÜİK'ten yapılan açıklamaya göre, martta trafiğe kaydı yapılan araç sayısı aylık ve yıllık bazda artış gösterdi.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

Tesla hisseleri uçuşa geçti

Tesla hisseleri uçuşa geçti

access_time24 Nisan 2024 12:46

Küresel çapta satışlardaki düşüşün ardından yeni modeller tanıtacağını açıklayan ABD'li elektrikli araba üreticisi Tesla'nın hisse değerleri, yeniden yükselişe...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)