İşte Apple Car'ın fiyatı

İşte Apple Car'ın fiyatı

access_time07 Aralık 2022 13:14
Apple'dan uzun zamandır üstünde çalıştığı Apple Car için yine bir erteleme kararı gelirken, fiyatıyla ilgili yeni iddialar gündeme geldi.

Sürücüsüz araç alanında Tesla’nın liderliğini zorlaması beklenen hatta şimdiden bazı tüketicilerin, aracın piyasaya sürülmesi halinde satın alma konusunda kararlı olduğu Apple Car ile ilgili yeni bilgiler basına yansıdı.

2025’i hedefleyen teknoloji devi, şimdi ise gözünü 2026’ya dikti. Bu Apple’ın, araç için ilk erteleme kararı değil. Ayrıca, aracın 100 bin doların altında bir fiyatla satışa sunulması hedefleniyor.

Son haberler, aslında Apple’ın projesinde geri adım attığını gösteriyor. Bloomberg’in haberine göre; Proje Titan olarak adlandırılan çalışmalardaki en son durum, aracın piyasaya sürülmesine öncelik vermek için piyasaya sürüldüğünde tamamen otonom sürüşten vazgeçmek.

OTONOM SÜRÜŞTEN VAZGEÇİYOR

Şirket, daha önce tamamen otonom bir araç üstünde dururken yeni haberlere göre; Proje Titan’da işler istendiği gibi gitmedi ve otomobilin bir direksiyon simidi ve pedalları olacağı belirtiliyor.

Apple’ın, Apple Car üzerinde çalışmaya başladığı ile ilgili söylentiler ilk olarak 2014’te çıkmıştı. Aracın, sürücülerin otoyolda film izlemesine ve araba sürmek dışında daha pek çok işlerini yapmalarına izin vereceği, sadece ara sokaklarda veya kötü hava koşullarında manuel sürüş için uyarı vereceği konuşuluyordu. Ancak şirket, şimdilik bu iddiasından vazgeçmiş gibi.

Proje Titan’ın yaşadığı bu değişimler ve ertelemeler belki de yaşadığı beklenmedik pek çok aksilikten kaynaklı. Defalarca yönetici değiştirmesi de projedeki talihsizliklerden biri.

Apple'ın gizli araba projesi kayıplar veriyor

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)