İşte Yandex'in Türkiye planı

İşte Yandex'in Türkiye planı

access_time15 Kasım 2018 08:37
Yandex Sözcüsü Asya Melkumova, yaptığı açıklamada Türkiye'de Yandex'in birçok hizmetinin başarıyla kullanıldığını, araç paylaşımı uygulamasının da hayata geçirmeyi istediklerini kaydetti

Yandex Sözcüsü Asya Melkumova, Sputnik'e yaptığı açıklamada Yandex hizmetlerinin Türkiye'de nasıl geliştirileceğine ve gelecek planlarına değindi.

Melkumova "Yandex 2011'den beri Türkiye'de. Türkiye her şeyden önce Yandex için büyük ve ilgi çekici bir pazar. ABD ve Avrupa'daki kadar çok riskli olmaması nedeniyle bizim büyük ilgi gösterdiğimiz bir yer" dedi.

Türkiye'de Yandex'in Navigasyon, Harita, Arama motoru, Çeviri, Hava Durumu, Disk'in de aralarında bulunduğu birçok servisinin başarılı şekilde işlediği ve geliştiğini söyleyen Melkumova, "Özellikle de Yandex.Navigasyon çok başarılı şekilde kullanılıyor. Bu, Türkiye'de her ay yaklaşık 4 milyon kadar kullanıcının yararlandığı en popüler servislerden biri. Yandex ayrıca kısa süreli araç kiralama, yani araç paylaşımı sistemini geliştirmek istiyor. Bu Türkiye'de henüz bilinmeyen bir sistem. Türkiye'de taksi imkanları biraz kısıtlı, araç paylaşımı bu sorunla başa çıkılmasını sağlayabilir" ifadelerini kullandı.

Diğer yandan, Yandex'in planları arasında Alisa sesli yanıt sisteminin Türkçe bir versiyonunu kurmak da yer alıyor.

Soru-cevap şeklinde gerçek bir diyaloğu taklit eden Alisa, hem yazılı hem de sesli ifadeleri anlayıp karşılık verebiliyor, hatta şaka yapıp atasözü bile söyleyebiliyor.

Başta internet üzerinde bilgi arama, yer bulma, rota belirleme ve hava durumunu öğrenmeyi kolaylaştırmak amaçlı geliştirilen Alisa ile ayrıca sohbet edilebiliyor. Son olup bitenlerin anlatılabildiği ve her durum için yeterli düzeyde ince bir zekaya sahip Alisa, orijinal yanıtlar verebildiği gibi şarkı da söyleyebiliyor.

Alisa istendiği takdirde kapatılabilirken cep telefonu veya bilgisayarlarda başka bir moda da alınabiliyor. Ses tanıma özelliği de bulunan Alisa yanıtları sesli ya da ekranda yazılı olarak iletebilirken, sesi yazıya çevirebiliyor. Tüm bu özelliklerin Türkiye'deki versiyonunda da yer alması planlanıyor.

Brand Week İstanbul'da konuşan Yandex kurucusu ve CEO'su Arkadiy Voloj, şirketin Türkiye'de yatırım planları yaptıklarını, başlıca amaçlarının Rusların yararlandığı kullanıcı hizmetlerini faaliyete geçirmek olduğunu ifade etmişti.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)