İşte Yeni Hyundai Elantra!

İşte Yeni Hyundai Elantra!

access_time22 Mayıs 2014 09:05
Hyundai Elantra 128 beygirlik dizel motor ve düşük yakıt tüketimiyle kullanıcıların ilgisini topluyor
Hyundai’nin başarılı kompakt sedanı Elantra, sonunda dizel motora kavuştu. 1.6 litrelik ünite, 128 beygirlik gücüyle de dikkat çekiyor. En genç oto­mo­tiv üre­ti­ci­le­rin­den Hyun­da­i, kı­sa ta­ri­hi­ne pek çok ba­şa­rı sığ­dır­ma­yı ba­şar­dı. Son dö­nem­de ya­tı­rım­la­rı­nın önem­li bir kıs­mı­nı ta­sa­rım ve tek­no­lo­ji­ye yön­len­di­ren mar­ka, gü­nü­müz­de bir­bi­rin­den id­di­alı mo­del­le­ri pa­za­ra sun­ma­ya baş­la­dı.

2011’de en be­ğe­ni­len mo­del­le­rin­den Elan­tra­’yı tek­rar üret­me­ye baş­la­yan mar­ka, ara­dan ge­çen 3 yı­lın ar­dın­dan mo­tor se­çe­nek­le­ri­ne 1.6 lit­re­lik di­ze­li de ek­le­di. Oto­mo­bil se­ver­le­rin uzun sü­re­dir bek­le­di­ği di­zel üni­te, hem gü­cü hem de ta­sar­ruf po­tan­si­ye­liy­le dik­kat çe­ki­yor.

SPOR­TİF TA­SA­RIM ÖN PLAN­DA

Araç, çe­kik far­la­rı, ben­zer bir et­ki ya­pan mo­tor ka­pu­tu ve tam­po­nuy­la park ha­lin­dey­ken bi­le ha­re­ket eder­miş gö­rü­nü­mü ve­ri­yor. C sı­nı­fı­nın en et­ki­le­yi­ci se­dan­la­rın­dan olan araç, akı­cı ve spor­tif çiz­gi­le­ri­nin ar­ka ta­sa­rım­da da ser­gi­li­yor.

İç me­kan­da da de­vam eden spor­tif ha­va, ba­şa­rı­lı iş­çi­lik ve ye­ter­li mal­ze­me ka­li­te­siy­le dik­kat çe­ki­yor. Spor­tif ta­sa­rı­ma rağ­men ön­de ol­du­ğu
ka­dar ar­ka kol­tuk­lar­da da baş me­sa­fe­si ye­ter­li. Diz me­sa­fe­si ise 2.7 met­re­lik din­gil ara­lı­ğı se­be­biy­le ol­duk­ça ba­şa­rı­lı.

SAATTE 190 KM HIZ

Araç­ta kul­la­nıl­an 1.6 litrelik dizel motor, 128 bey­gir güç ve 260 nm tork üre­ti­yor. Araçta 6 ile­ri ma­nu­el ve 6 ile­ri oto­ma­tik vi­tes se­çe­nek­le­ri bulunuyor. Bi­ze ko­nuk olan ma­nu­el ver­si­yon, aracı 0’dan 100 km/s hı­za 10.5 sa­ni­ye­de ula­ştırıyor. Son sürat ise sa­at­te 190 ki­lo­met­re.

ORTALAMA TÜKETİM 4.9 LİTRE  

Motor asıl hünerini tüketim disiplininde sergiliyor. Fabrika verilerine göre ortalama tükektim 4.9 litre. Bizim denemelerimizde yol bilgisayarına yansıyan değer ise, 6.1 litre oldu. Sakin kullanımlarda bu rakamı düşürmek mümkün.

BENZİNLİDEN 11 BİN 200 LİRA DAHA PAHALI

Zengin bir donanım seviyesiyle satılan araçta ESP, 6 hava yastığı, lastik basınç sensörü, 3 modlu direksiyon sistemi flex steer, klima, LED entegre farlar, 16 inç alaşım jantlar, USB girişli radyo/CD/Mp3 çalar ve renkli camlar standart donanımda. Aracın benzinli modelle başlangıç fiyatı 59 bin 990 lira olarak belirlenirken, aynı donanıma sahip dizel versiyon için fazladan 11 bin 200 lira (71 bin 190 lira) ödemek gerekiyor. Otomatik vites ise 3 bin 800 liralık bir opsiyon. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Elektrikli araç satışlarının 2030 yılında rekor seviyeye ulaşması bekleniyor

Elektrikli araç satışlarının 2030 yılında rekor seviyeye ulaşması bekleniyor

access_time25 Nisan 2024 15:02

EY ve Eurelectric'in işbirliği ile hazırlanan rapora göre, 2030 yılında Avrupa’da 75 milyondan fazla elektrikli araç olabilir. Avrupa'da satılan 5 otomobilden 1'i artık...

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

access_time27 Mart 2024 16:44

1 Nisan tarihinde Beylikdüzü-Kadıköy arasındaki 52 kilometrelik hatta çalışacak elektrikli metrobüslerin test sürüşleri yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin belirttiğine...

 Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

access_time12 Eylül 2022 08:29

Porsche AG, yatırımcıların ilk halka arza büyük ilgi göstermesi nedeniyle, planlı bir borsa listelenmesi için en kısa sürede hazır olmak istediğini bildirdi. Porsche halka arz...

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

access_time14 Ağustos 2022 09:07

NFT dünyasının yeni çılgınları, dijital otomobillere milyonlarca dolar veriyor.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)