İstikrar, otomotiv pazarına da olumlu yansıyacak

İstikrar, otomotiv pazarına da olumlu yansıyacak

access_time08 Kasım 2015 15:47
Otomotiv sektörü temsilcileri, seçim sonuçlarının istikrar belirtileri ortaya koyduğunu ve bunun pazara olumlu yansımaları olacağını ifade etti
AK Parti'nin yeniden tek başına iktidarına işaret eden seçim sonuçlarının istikrar ortaya koyacağını dile getiren otomotiv sektörü temsilcileri, pazarın bu istikrar ortamında daha hızlı büyüyeceğini kaydetti. 

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar, 1 Kasım'da gerçekleştirilen milletvekili genel seçiminde halkın istikrardan yana olduğunu gösterdiğini belirterek, alınan sonuçların ülkeye hayırlı olmasını ve refah getirmesini diledi. 

Otomotiv sektörünün gelişimi, kurlar ve faizler açısından da istikrarın tesisinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Bayraktar, "2023 hedeflerimiz için ihtiyaç duyulan reformların da yine bir an önce gerçekleştirilmesi sektörümüz için son derece önemli. Yeni hükümetimizin bir an önce kurulmasını ve icraatlarına başlamasını temenni ediyorum" dedi.

"İstikrar piyasaya olumlu yansıyacaktır"  

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ise otomotiv sektörünün daima istikrar aradığını kaydetti. 

Makro ekonomik istikrar olduğu takdirde insanların tüketim ya da yatırımla ekonomik hayata girdiğini anlatan Aybar, istikrar ortamında doğal olarak düşen faizlerin de kredi ihtiyacı olan insanların kendi planlarını yerine getirmelerine yardımcı olduğunu söyledi.  
Genel seçim sonuçlarının ardından istikrar belirtilerinin görüldüğünü dile getiren Aybar, "Dolar, avro düştü. Önümüzdeki günlerde daha da düşeceğini bekliyorum. Borsada yükselme başladı. Bütün bunlar beklentilerimiz doğrultusunda istikrar belirtilerini ortaya koyuyor. Herhangi bir sürpriz yaşamazsak bu istikrar piyasaya olumlu yansıyacaktır" dedi.  

İstikrarın otomotiv piyasasında alışveriş yapanlara önemli bir etki yaptığına işaret eden Aybar, "Bizim otomobil işi bulanık sularda alışverişi pek sevmez. Çünkü insanlar önemli bir miktarda para yatırıyor. Bunun için de borçlanıyorlar. O yüzden önlerini görmek isterler. Böyle bir istikrar ortamı da bunu vereceği için pazar doğal olarak olumlu yönde etkilenir" ifadelerini kullandı. 

"2016'ya dair beklentiler pozitife döndü" 

Otomotiv pazarında satışların ekim ayında yüzde 3,5 gerilediği bilgisini veren Aybar, şunları kaydetti:  

"Kasım ayını doğal olarak şimdi daha iyi bekliyoruz. Bu durumda özellikle aralık ayını çok daha iyi bekliyorum. Çünkü insanların 2016'ya dair beklentileri de pozitife döndüğü için aralık ayında yıl kapanırken belli alımlar yapacaklardır. Bu yılın toplamında 900 bin gibi bir hedef veriyorduk. Bunun üzerine çıkacağımızı tahmin ediyorum. Kalan iki ay içinde 940-950 bin aralığında bir pazara doğru gideceğimizi şimdiden öngörebiliriz." 

İbrahim Aybar, otomotiv pazarının 2015'te önceki yıla göre yüzde 35 civarında büyüdüğünü ifade ederek, gelecek yıl da bu yılın benzeri bir artışın yaşanabileceğini dile getirdi.  

Döviz kurlarının yazın kısa sürede çok fazla arttığına değinen Aybar, "Avro, Türk Lirası karşısında toplamda yüzde 20'ye yakın değer kazanmıştı. Şimdi bir miktar geri geldi. Yüzde 10 civarında geri geleceğini öngörüyorum. Sektör henüz yüzde 20'lik fiyat farkını yansıtmadı, çok daha geriden geliyor. Şu anda tahmin ediyorum; kurların bu geri gelmesi müşteri lehine yeni önemli kampanyaları da gündeme getireceği için cazip şartlar sunacaktır" değerlendirmesinde bulundu. 

  
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Ehliyet alımı ve yenilemede yeni dönem!

Ehliyet alımı ve yenilemede yeni dönem!

access_time25 Nisan 2024 10:55

Trafik kazalarının artması nedeniyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni bir düzenleme yapıldı. Bu düzenlemede uyku apnesi ile ilgili karar çok dikkat çekti. Bu yeni...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)