İtalyan SUV hibrit ile geldi sırada dizel var

İtalyan SUV hibrit ile geldi sırada dizel var

access_time27 Haziran 2022 10:22
İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo’nun ilk elektrikli ve kompakt SUV’u Tonale, Türkiye’de satışa sunuldu. İlk etapta hibrit motor ile Türkiye'ye gelen otomobil, ilerleyen dönemde dizel motor seçeneğine de kavuşacak.

Alfa Romeo’nun kompakt SUV modeli Tonale Türkiye’de ön satışa sunuldu. İtalyan markanın Türkiye pazarındaki varlığının Tonale ile güçleneceğini belirten Alfa Romeo Marka Direktörü Özgür Süslü, "24 Haziran’dan itibaren, internet sitesi üzerinden lansmana özel 1.5 litrelik 160 HP’lik hibrit motorlu 'Edizione Speciale' özel seri versiyonunun ön siparişlerini almaya başlayıp, Temmuz ayının ikinci yarısından itibaren müşterilerimize teslim edeceğiz. Eylül ayında ise 1.6 litrelik 130 HP’lik dizel motorlu versiyonu Türkiye yollarıyla buluşturacağız. Tonale’den yıl sonuna kadar 1000 adet getirmeyi planlıyoruz” dedi

Tonale’yi 24 Haziran’dan itibaren, online satış kanalı üzerinden ön satışa sunacaklarını kaydeden Alfa Romeo Marka Direktörü Özgür Süslü , "Tonale’yi Lansmana özel 1.5 litre 160 beygirlik hibrit motor seçeneğiyle ön satışa sunacağız. Eylül ayından itibaren ise 1.6 litrelik dizel motor otomatik vites seçenekli versiyonu pazara sunacağız. Önümüzdeki yıl 275 beygir gücündeki Q4 -dört çeker şarj edilebilir hibrit- seçeneğinin aileye katılması ile Tonale ürün gamı tamamlanmış olacak" dedi.

Alfa Romeo’nun 112 yıldır otomotiv tarihine damga vuran modellere imza attığına değinen Süslü, "Alfa Romeo, Stellantis birleşmesi sonrasında en çok yatırım yapılan markalardan biri olarak öne çıkıyor. Birleşme sonrası markanın başına geçen Jean-Philippe Imparato’nun önderliğinde grubun global Premium markası olma nosyonuyla iddialı bir planı uygulamaya başlıyoruz. Bu stratejinin ilk adımı Tonale. Tonale, bizi çok heyecanlandıran ve uzun zamandır Türkiye Pazarı için beklediğimiz bir model. Bu ay ön siparişlerini almaya başladığımız Tonale modelinden yıl sonuna dek 1000 adet getirmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE'DE YENİ DÖNEM BAŞLATACAK'

Tonale’yi Haziran ayından itibaren Türkiye genelindeki 14 Alfa Romeo bayisinde tanıtacaklarını bildiren Özgür Süslü, "Alfa Romeo markası için Türkiye’de yeni dönem Tonale ile başlayacak" diye konuştu.

Alfa Romeo Tonale’nin Edizione Speciale versiyonu, 7 ileri otomatik şanzımanlı ve 1.5 litre 160 HP’lik turbo motor ve 48-Volt bataryaya sahip 15 kw’lık elektrik motorun birleşiminden oluşan mild hibrit versiyon ile satışa sunuluyor.

4.53 metre uzunluk, 1.84 m genişlik ve 1.6 m yüksekliğe sahip Tonale, lansmana öze olarak 1 milyon 399 bin TL’lik fiyat siparişe açılacak.

Türkiye'den yeni milli hamle! TOGG için doping olacak

 

AB'nin dizel ve benzinli otomobil yasağı

 

Protestoların sürdüğü Ekvador'da benzin fiyatları düşürüldü

 

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı azaldı

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)