Japon otomotiv devi olimpiyatlara reklam vermeyecek

Japon otomotiv devi olimpiyatlara reklam vermeyecek

access_time20 Temmuz 2021 13:37
Toyota Motor, Tokyo Olimpiyatları ile alakalı televizyon reklamları yayımlamayacağını, Toyota Motor Corp. Başkanı Akio Toyoda'nın turnuvanın 23 Temmuz'daki açılış törenine katılmayacağını açıkladı.

Toyota Baş İletişim Müdürü Nagata Jun, düzenlediği basın toplantısında, firmanın Tokyo Olimpiyat Oyunları'na yönelik hazırladığı ve turnuvada yarışacak bazı sporcuların rol aldığı televizyon reklam filmini yayımlamayacaklarını açıkladı.

Turnuvanın "çeşitli sebeplerle" destek kazanması daha zor bir etkinlik haline evrildiğini kaydeden Nagata, Toyota Motor Corp. Başkanı Akio Toyoda'nın da turnuvanın Cuma günü Ulusal Stadyum'daki açılış törenine katılmayacağını dile getirdi.

Nagata, "Sporcuları tam anlamıyla destekliyoruz ve araç tedariki ve diğer bazı yollarla oyunlara katkıda bulunuyoruz." dedi.

Japon firma, turnuva kapsamında araç ve teknolojilerinin tanıtımının yapılacağı etkinlikleri de iptal edecek.

Kyodo ajansına göre Japon firma, yüzde 90'ından fazlası yakıt hücreli ve elektrik motorlu 3 bin 340 araç tedarik edecek.

Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi, 23 Temmuz'da başlayacak olimpiyatlara Mart 2020'de Japonya dışından, önceki hafta ise Japonya içinden seyirci kabul etmeyeceği kararını duyurmuştu.

McLaren 760 milyon dolarlık fonlama temin etti

 

Volkswagen, o araçları satın alanlara tazminat ödeyecek

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)