Kadın ralli şampiyonundan acemi sürücü şakası

Kadın ralli şampiyonundan acemi sürücü şakası

access_time12 Mart 2021 14:01
Trafikte cinsiyet ayrımcılığına dikkat çekmek için, Türkiye'nin en genç kadın ralli şampiyonu Burcu Burkut Erenkul acemi sürücü gibi davranarak otomobil satış temsilcilerinin tepkilerini kayda aldı

Türkiye'nin en genç kadın ralli şampiyonu Burcu Burkut Erenkul acemi sürücü gibi davranarak otomobil satış temsilcilerinin tepkilerini kayda aldı.Sosyal medyada binlerce yorum alan videodaki o anları anlatan şampiyon pilot Erenkul, "Bir ara yanımdaki satış sorumlusu 'ortadakine basın' diyordu. Yani fren derse anlamayacağımı düşünüyordu" dedi.

Sosyal medyada binlerce yorum ve beğeni aldı

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde 'kim demiş kadınlar araba süremez diye?' sloganıyla yola çıkan bir otomobil satış bayisi, trafikte cinsiyet ayrımcılığına dikkat çekmek ve kadınların araba kullanamayacağı yönündeki ön yargıyı kırmak amacıyla Türkiye'nin en genç kadın ralli şampiyonu Burcu Burkut Erenkul ile video hazırladı. Videoda bir sosyal medya fenomenini canlandıran Erenkul, acemi şoför gibi davranarak satış temsilcilerine ilginç sorular sordu. Daha sonra test sürüşüne çıkan Erenkul ve şakadan habersiz satış temsilcilerinin yaşadığı o anlara kameraya kaydedildi. Test sürüşü sırasında yeteneği ile adeta şov yapan Erenkul, satış temsilcilerini hayrete düşürdü. O video ise sosyal medyada binlerce yorum ve beğeni aldı.

O anları  anlatan Erenkul, videonun bu kadar büyük bir ilgi göreceğini tahmin etmediğini söyledi. Erenkul, "Trafikte ve her yerde kadınlara karşı bir ön yargı var. Ben de zaman zaman bunları yaşıyorum. Trafikte bana da çok korna çalıyorlar. Bu kimliğinizle, kim olduğunuzla alakalı değil, sırf cinsiyetinizden dolayı bazı sıkıntılar yaşıyorsunuz. Biz de buraya dikkat çekmek istedik. Ne yazık ki kadınların otomobille ilgisinin olmadığı insanların kafasına tabu gibi yerleşmiş" dedi.

"Satış sorumlusu 'ortadakine basın' diyordu"

Satış temsilcilerinin korku dolu anlar yaşadığını ifade eden Burcu Burkut Erenkul, "Hem elektrikli hem hızlı hem de sportif bir arabaydı. Bir de saçma sorular soran birini canlandırdım orada. Fren disklerine bunlar tabak mı diye sorular sorunca endişelendiler tabii. Daha sonra test sürüşüne çıktık. Ben o anda ani gaz, fren yaptım ve rotadan çıktım. Bir ara yanımdaki satış sorumlusu 'ortadakine basın' diyordu. Yani fren derse anlamayacağımı düşünüyordu. O esnada ben otomobili döndürmeye başladım. Otomobili çarpma endişesiyle biraz akıllarını aldık diyelim. Ben sadece çok korkarlarsa direksiyonuma müdahale ederlerse diye korktum" diye konuştu.

"Kadın isterse her şeyi başarabilir"

7 yaşından beri bu sporun içinde olan Erkul, profesyonel bir pilot olmasına rağmen sadece kadın olduğu için ön yargılara maruz kaldığını belirtti. Erenkul, "Bu sporun içindeyken bir yarış otomobilinin içindeyken kaskım, tulumum olmasına rağmen insanlar tepki gösterebiliyor. Hatta küçük çocuklar kaskla yarıştan çıktığım anda koşarak gelip, 'abi tekrar yanlar mısın, bir de buradan yanla' dedikten sonra kaskımı çıkardığımda beni görünce şaşırarak 'kadınmış' diyerek hiç konuşmadan arkalarını dönüp geri giderlerdi. Bu beni çok üzüyordu açıkçası. Sosyal medyanın gücüyle o çocuklara da ulaştığımızı düşünüyorum. Bir kadının gerçekten iyi otomobil kullanabileceğini ve kadın isterse her şeyi başarabilir" ifadelerini kullandı.

Türkiye Ralli Şampiyonası Marmaris’te başladı

 

Türkiye Rallisi takvimden çıkarıldı

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)