Rusya'da iki kelepir otomobil fabrikası

Rusya'da iki kelepir otomobil fabrikası

access_time01 Nisan 2019 15:09
Rusya’da sahibinden, uygun fiyata, az kullanılmış iki otomobil fabrikası yeni sahiplerini bekliyor.

Amerikalı otomobil devi Ford, Rusya’daki üç fabrikasından ikisini tamamen, birinde de kısmen kapatarak, ülkedeki binek otomobil pazarından çekileceğini duyurduktan sonra, bu fabrikaların anahtar teslimi satışa çıkarılacağı bildiriliyor. Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitri Kozak, fabrikaların satışı ile ilgili ticari görüşmeler yapıldığını ve hükümetin de bunu takip ettiğini duyurdu. Ford’un hissesini yerli ortapı Sollers’in alması bekleniyor.

Kozak da fabrikalara alıcı çıkacağına inandığını söyledi.

Ford, 2002 yılından bu yana üretim faaliyetlerinin devam ettiği Rusya'dan çekileceğini geçen hafta açıklamıştı.

Bloomberg Ford’un Rusya yatırımlarının 329 milyon doları bulduğunu, yerel ortağı Sollers’e tüm hisseleri devretmek için 500 milyon dolar civarında bir fatura çıkardığını yazdı.

Ford’un yerel ortağı Sollers, eski adıyla OAO Severstal-Auto. Bu şirketin çoğunluk hissesi Rus şirketi OAO Ulyanovsk Automobile Works (UAZ) tarafından kontrol ediliyor.

Ülkedeki 3 fabrikasını kapatmaya hazırlanan şirket, binek otomobil satışlarını da durduracağını bildirdi. Markadan yapılan açıklamada, pazar payı yüzde 15'i bulan Transit modelinin hem üretimine hem de satışına devam edileceği kaydedildi

Rusya'dan çıkma kararına neden olarak pazarın beklenenden daha yavaş büyüdüğü ve Rus tüketicilerin fiyatı uygun araçları tercih etmeye başladığı bildirildi.

Haziran ayı sonunda ülkedeki üretimini sona erdireceğini açıklayan Ford, ticari araç satışına ise devam edeceğini duyurdu.

Ford'un Rusya'da üç üretim tesisi bulunuyor. Fiesta ve EcoSport modelleri Naberejnye Çelnı fabrikasında üretilirken, Focus ve Mondeo ise St Petersburg tesisinde üretiliyor. Markanın Elabuga tesisi ise motor üretimi gerçekleştiriyor.

Öte yandan, Ealabuga'da üretilen Kuga ve Explorer'in üretimi de son bulacak. Fakat, pazar payı yüzde 15'i bulan hafif ticari Transit'in üretimi şimdilik devam edecek.

Ford'un Rusya'daki üretim operasyonu 2002 yılından bu yana devam ediyor. 2011 yılından itibaren de Sollers ile yapılan ortaklık çerçevesinde üretim sürüyor. Firmadan yapılan açıklamada, Brezilya'da da bir tesisin kapanacağı bildirildi. (Türkrus.com)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

access_time18 Nisan 2024 13:51

TOGG'un CEO'su Karakaş, yerli elektrikli otomobile ilişkin, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet...

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

access_time18 Nisan 2024 09:56

Dünyaca ünlü birçok otomobil firmasının satışları, elektrikli araçlara yönelik zayıf talep nedeniyle mart ayında düşüş yaşadı.

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

access_time17 Nisan 2024 16:29

Piyasa değerinde sert düşüşler yaşanan Tesla'nın CEO'su Elon Musk, dünyanın en büyük üçüncü pazarı olan Hindistan'da 2 milyar doları aşan bir yatırım çalışması...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)