Koç Holding üretimi ve ihracatı sırtladı

Koç Holding üretimi ve ihracatı sırtladı

access_time10 Kasım 2015 11:00
Koç Holding Otomotivde Türkiye üretiminin yüzde 45’ini, ihracatında ise yüzde 43’ünü tek başına gerçekleştirdi
Koç Holding yılın ilk dokuz ayında 51.3 milyar liralık gelir elde ederken topluluk şirketleri otomotivde Türkiye üretiminin yüzde 45’ini, ihracatında ise yüzde 43’ünü tek başına gerçekleştirdi. Koç, aynı dönemde ülkenin beyaz eşya ihracatının ise yüzde 46’sına imza attı.

KOÇ Holding, yılın ilk 9 ayında konsolide bazda toplam 51.3 milyar TL gelir elde ederken, 3.1 milyar TL vergi öncesi kâr ve 2.2 milyar TL ana ortaklığa ait net dönem kârı gerçekleştirdi. Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, “Koç Topluluğu olarak 2015 yılının ilk 9 ayında, finansal piyasalardaki belirsizliklere karşın ülkemize olan inancımız, ara vermeden sürdürdüğümüz yatırımlarımız ve güçlü risk yönetimi anlayışımız ile büyümeyi sürdürdük. Topluluğumuzun gerek üretim, gerekse ihracat açısından çok önemli rol oynadığı otomotiv, beyaz eşya ve enerji sektörlerindeki yüksek büyüme performansı Türkiye ekonomisinin itici gücü oldu. Önümüzdeki dönemde de ülkemizin büyümesine ve kalkınmasına katkı sağlarken, dünya çapında rekabet gücümüzü artıracak, inovasyon, teknoloji ve verimlilik odaklı yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.

ÜRETİMİN YÜZDE 45’İ

Koç Topluluğu şirketlerinin otomotiv sektöründe başarılı performanslarını sürdürdüğüne dikkat çeken Çakıroğlu, “Yılın ilk 9 ayında ülkemizde otomotiv pazarı senelik bazda yüzde 39 büyürken, Koç Holding’in ticari araçlardaki sektörel büyüme yüzde 44 gerçekleşti. Topluluk şirketlerimiz otomotiv sektörünün itici gücü olarak toplam üretimin yüzde 45’ini, toplam ihracatın yüzde 43’ünü gerçekleştirdi” dedi. Levent Çakıroğlu, Avrupa pazarındaki iyileşmeye paralel Türkiye otomotiv ihracatı ilk 9 ayda adetsel bazda yüzde 8 artarken, Koç Topluluğu şirketlerinden Ford Otosan ve Tofaş’ın toplam ihracat adetlerinin ise yüzde 27 arttığını belirtti. Çakıroğlu şöyle devam etti: “Bu dönemde Ford Otosan’ın satışlarını önemli derecede artırmasının; Tofaş’ın ise Amerika ve Kanada pazarlarına sunduğu Doblo ‘RAM ProMaster City’ ürününün yoğun taleple karşılaşmasının gurur ve mutluluğunu yaşadığımızı ifade etmek isterim. Otomotivde, yılın ilk 9 ayındaki önemli gelişmelerden biri de eylül sonunda Tofaş’ın yeni kompakt sedan modeli Egea’nın üretimine başlanması oldu. Tofaş, Fiat Stil Merkezi ve kendi Ar-Ge’si ile birlikte geliştirdiği bu ürün ile Ar-Ge alanında dünya çapında bir oyuncu olduğunu yeniden kanıtladı. Sedan modelle aynı platformda üretilecek ve çoğunlukla ihraç edilecek hatchback modelinin 2016 yılı ilk yarısında, station wagon modelinin ise 2016 yılının üçüncü çeyreğinde devreye girmesi için de yatırımlara hız kesmeden devam ediyoruz” dedi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)