Korona virüs elektrikli araçlara geçişi hızlandıracak

Korona virüs elektrikli araçlara geçişi hızlandıracak

access_time16 Mayıs 2020 10:02
Volvo CEO'su Håkan Samuelsson, korona virüs salgınının atlatılmasının ardından otomotiv endüstrisindeki değişimdeki hızın artacağını söyledi. Samuelsson, salgından sonra elektrikli araçlara geçişin çok daha hızlı olacağını belirtti.

Volvo CEO'su Håkan Samuelsson, insanların yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınından sonra değiştirecekleri tercihlerinden birinin de araç seçimi olacağını söyledi.

Webtekno'nun aktardığı habere göre, Financial Times'ın (FT) küresel dijital konferansında konuşan Samuelsson, elektrikli araçlara artan ilginin salgın sonrasında artarak devam edeceğini öne sürdü.

Volvo CEO'su, "Elektrifikasyon daha da hızlı ilerleyecek. Biraz naif olacak ama sanırım birkaç ay sonra her şey normale dönecek ve müşterilerimiz dizel otomobiller almak için showroomlara geri dönecekler. Showroomlara giden müşteriler daha fazla elektrikli araba isteyecekler" ifadelerini kullandı.

İnsanların elektrikli araçlara daha fazla ilgi duyacağını söyleyen Samuelsson, hükümetlerin otomobil endüstrisinin toparlanması için verecekleri desteğin elektrikli araçlar gibi yeni teknolojilere odaklanması gerektiğini dile getirdi.

Büyük şehirlerde özel araçların pratik bir çözüm olmadığını söyleyen Volvo CEO'su daha esnek araç sahipliği modellinin uygulamaya geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Samuelsson, esnek araç sahipliği modeline örnek olarak düşük maliyetli araç aboneliğini bir seçenek olarak sundu.

Samuelsson, ayrıca salgın kaynaklı kısıtlamalar altında yaşayan insanların e-ticarette deneyim kazandığını belirtti. Samuelsson, artan e-ticaret deneyiminin çevrimiçi araç satın almayı da teşvik edeceğini söyledi. Volvo CEO'su, çevrimiçi araç satışları ile ilgili olarak "Bence otomobil sattığımız ve dağıttığımız yerler değişecek. Zaten değişiyor ama şimdi daha hızlı değişecek" diye konuştu. 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (1)

  • toprak eker16 Mayıs 2020 23:12peugeotun e-208 aracı da baya sevilmeye başlanır o zaman :D

    (%0) (%0)