Kurallara uymayan taksicilere ceza yağdı

Kurallara uymayan taksicilere ceza yağdı

access_time02 Ekim 2021 17:04
FATİH'te taksicilere yönelik denetim yapıldı. Taksilere turist kılığında binen sivil trafik polisleri tarafından kurallara uymayan sürücülere ceza kesildi. Denetim kapsamında 4 taksi bağlanarak otoparka götürüldü.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik Ekipler Amirliği ekipleri tarafından Fatih Aksaray'da, taksi sürücülerine yönelik denetim gerçekleştirildi. Vatan Caddesi üzerine turist kılığında bekleyen sivil trafik polisleri, bindikleri taksilerde, kurallara uymayan sürücüleri denetim noktasında durdurdu. Polis ekiplerinin, kendilerini almayan taksi sürücülerini de ihbar ettikleri denetimde, taksi sürücülerine cezai işlem uygulandı. 

Denetim kapsamında sürücülere, seyir halinde cep telefonu kullanmaktan 314 TL, emniyet kemeri takmamaktan 144 TL, araç içerisinde seyir halindeyken sigara içmekten 144 TL, taksimetre açmamaktan 652 TL cezai işlem uygulandı. Öte yandan 4 taksi sürücüsüne 'yolcu taşıma belgesi' olmadığı için bin 339 TL para cezası kesildi. 4 araç bağlanarak, otoparka çekildi.  

"PAZARLIK YAPTILAR BEN DE '50 TL' DEDİM"
Taksimetre açmadığı için ceza uygulanan taksi sürücüsü, "Pazarlık ettiler, ben de '50 TL' dedim, o kadar. Gidecekleri yer, o kadar yazıyordu. Pazarlığın yasak olduğunu biliyorum. Hata yaptık" dedi.


"KİMSE GELİP 'MÜSAİT MİSİN' DİYE SORMADI"
Sivil polis ekiplerini taksiye almayan ve yolcu taşıma belgesi olmadığı için aracı bağlanan Abdurrahman Okay, "Trafikten bir yere gidilmiyor ki. 'Yolcu seçiyorsun' diyorlar. Trafik kilit, bir çare bulsunlar. Müşteri el etti, onu aldım. Sivil polisleri görmedim. Kimse gelip bana 'müsait misin?' diye sormadı" şeklinde konuştu. 

İstanbul'da ücretsiz 'taksi' dönüşümü

Taksimetre muayene yönetmeliğinde değişiklik

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)